maandag 4 maart 2013

Tel je mee ?

We zijn de dag gestart met het goede nieuws over Lucas te vertellen. Alles is goed met hem en we zien hem morgen terug op school.
Jade, Yannina en Ilyana hadden vandaag weer dingen meegebracht om aan ons te tonen .
Yannina was de kapitein tijdens de praatronde en vandaag had iedereen wel iets te vertellen, dus het was een lange praatronde.
Voor Jasmijn was het zeker een speciaal weekend geweest want zij was zaterdag jarig geweest. Proficiat!!!! Woensdag vieren we haar verjaardag op school. Kaat was op haar feestje geweest en trots toonden ze ons hun glittertatoo's.
Nadien hebben enkele kleuters al getekend voor het verjaardagsboekje van Jasmijn en hebben we in de hoekjes gespeeld.


Ook zagen we dat de zaadjes van de trostomaten uitgekomen zijn. Hoe spannend!!!! Iets wat we zeker aan Lucas moeten vertellen als hij er weer is, maar Lucas is onder de middag even op school geweest dus hij is er ook al van op de hoogte!!!
Na de speeltijd hebben we nog even verder gespeeld in de hoeken en hebben we ook gewerkt in Jade haar boekje. De kleuters moesten tellen, de vormen raden die er in de pakjes zaten, de 5 verschillen zoeken en kleuren benoemen. En wat weten en kunnen de kleuters die dingen al goed. 


De meisjes lazen voor aan hun leerlingen .

De leerlingen :-)



In de namiddag hebben ze een werkblaadje gemaakt. Ik heb een kopie gemaakt uit het boekje van Jade en nu moest ieder zelf de vormen zoeken en een lijntje trekken naar het juiste speelgoed. allemaal 10/10 en een bank vooruit !!!

Jade heeft in de stille hoek nog een spelletje gespeeld waar je ook vormen moest zoeken.

 De leerlingen van de 1e graad zijn ook op bezoek geweest. Ze kwamen ons om onze hulp vragen. Ze zouden graag hebben dat de toiletten proper blijven en wij kunnen helpen door: de wc's door te spoelen, het papier om de handen te drogen in de vuilnisbakjes te gooien, de wc-brillen netjes achter te laten en niet onder de deuren door piepen. De kleuters beloofden dit te zullen doen!! Ook komt er een papier op de deur van 'vrij-bezet' te hangen. Zo moeten we de deuren niet op slot doen en weten we toch of er iemand op zit of niet. Goed gedaan leerlingen van juf Kirsten !!


Tijdens de afsluitronde heeft Mika het kaartje gekregen voor de boekenronde morgen. Hij mag morgen zijn lievelingsboek meebrengen naar school.
Ik zou ook nog een oproep willen doen naar handige papa's en/of mama's met een boormachine. Wie wil er de rolgordijnen en kapstok in onze klas ophangen ? De zon begint te schijnen en dan zou het fijn zijn moesten we de gordijnen hebben zodat het niet te warm wordt in onze klas en een eigen kapstok voor onze jassen. :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten