maandag 11 maart 2013

Onderzoekje: hoe zien de scharen van een krab eruit?

We zijn de nieuwe week weer begonnen met een praatronde en tonen wat ze hebben meegebracht.


Lucas was de kapitein vandaag en leidde de praatronde heel goed. Hijzelf vertelde over een bak met water waar krabben in zaten en hij vertelde ons over de scharen van de krabben. Toen waren we wel heel nieuwsgierig of die er dan uitzien zoals de scharen in onze klas. De kleuters zijn op zoek gegaan naar foto's van krabben.

Vooral Lucas, Ilyana en Kaat hebben hun schouders onder dit onderzoekje gezet en hebben prenten gevonden, gekopieerd, uitgeknipt en opgeplakt.







De anderen waar ook druk in de weer hoor. Mika en Emre waren heuse werkmannen en de meisjes hebben nog een waterbak gemaakt met blokken, want Lucas vertelde ons dat de krabben daarin zaten. Ook hebben ze naar een filmpje gekeken van Pingu en de krab.


Lucas had ook nog wat lekkers bij voor Snuffie . 

Namiddag koos Kaat een boekje waaruit ik mocht voorlezen. het ging over een bal die zoek was. En een bal is rond, dus zijn we op zoek gegaan naar allerlei ronde dingen in onze klas.






Ze hebben ook nog een tekening ingekleurd van een krab.Lucas bleef maar kleuren, dat wordt weer een kunstwerk!!




Tijdens de afsluitronde hebben onze onderzoekers uitgelegd wat ze allemaal ontdekt hebben. Ze hebben dat super gedaan en uitgelegd. De scharen van een krab lijken niet op onze scharen, ze hebben 2 scharen en 8 poten zoals onze spin van vorige week , en ze lopen niet voorwaarts maar zijwaarts!! Amai , ze hebben veel ontdekt!


Nog even vertellen dat het cirkeltje op hun hand een betekenis heeft: ze mogen morgen iets van thuis meebrengen dat rond is en Yannina maag een leuk boekje meebrengen van thuis.

En kijk ook eens naar ons plantje, goed he ? !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten