maandag 18 maart 2013

Onderzoekje: welke dieren leggen eieren?

Weer de start van een nieuwe week en wat een goede start: iedereen was terug in ons klasje, geen zieken meer!!! Super!
We zijn de dag gestart met een praatronde , en wat hadden ze weer veel te vertellen en te tonen .









Het is deze week ook de week van gezonde voeding en we vroegen om elke dag een stukje fruit mee te brengen, en dat hebben ze al goed gedaan vandaag.
Ilyana had een bal meegebracht en daar hebben we dan een spelletje mee gespeeld. Het spel was: ik rol de bal naar ... . day vonden ze wel heel leuk om te doen.







Na de speeltijd hebben we het hok van Snuffie nog verzuiverd en hebben we een spelletje gespeeld met Nijntje. Chiara had Nijntje meegebracht en zij wilde dat we haar gingen zoeken. Beurt om beurt mochten de kinderen Nijntje verstoppen en een andere kleuter moest dan goed luisteren want zo konden ze haar terug vinden. Wat een leuk spel !! Verder hebben we nog in de hoekjes gespeeld, met de nieuwe hand- en vingerpopjes gespeeld en al wat opgezocht voor ons onderzoek: Welke dieren leggen eieren ?




Namiddag werd er dan verder gewerkt aan het onderzoek. Yannina en Lucas hebben alles gekopieerd wat ze hebben gevonden. Dan nog even uitknippen en opplakken.



Tijdens de afsluitronde hebben ze ons dan ook alles vertelt wat ze hebben gevonden. Ze wisten ons te vertellen dat vissen, kikkers, vogels, eenden, kippen en vlinders eitjes leggen.
Nando mag morgen een leivelingsboek meebrengen.
Nog even vertellen wat er deze week nog allemaal op de planning staat:

  • woensdag vieren we Jasmijn haar verjaardag
  • donderdag namiddag gaan we samen met de kleuters van Ann iets leuk doen
  • vrijdag voormiddag gaan we samen met de kleuters van Kristie iets knutselen en in de namiddag naar toneel.
Een hele drukke week dus!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten