donderdag 1 december 2016

Fotoronde: op reis door Frankrijk en raad het plaatje.

Voor de fotoronde moesten we ons wenden tot de computer, want foto's kunnen ook op een USB stick staan. Julius had heel wat foto's bij over zijn vakantie met de mobilhome in Frankrijk. Hij vertelde ons wat er allemaal is in een mobilhome, dat ze zijn gaan wandelen en dat ze op de fietsers gewacht hadden want die gooiden kadootjes ( Tour de France ). Je kan er ook vlinders vangen en weet je dat je je fiets moet poetsen ? Anders rijdt die niet goed. Knap verteld Julius.

Tijdens de vwt heeft hij enkele foto's in ons boek geplakt, maakten we een boekje voor de geboorte van Iona ( die we na school al live hebben kunnen bewonderen ) en speelden we in de hoekjes.














Na de speeltijd heb ik voorgelezen uit een boekje van Ilkay. Dat was nog voor zijn boekenronde. Hij koos het boekje van Bumba in Aziƫ. We moesten allerlei zoekopdrachtjes doen.


Dan terug vwt. Wie wilde kon een wortel maken want het paard van de Sint lust dat graag. De wortel zelf moesten ze kleuren in de juiste kleur en het loof werd gestempeld met hun eigen handje.























Enkele mama's van de kleuters kwamen de zaal al klaar zetten voor de Sint. Dankjewel Yeliz, Kimmy, Diana en Dana.

Namiddag zijn we gestart met het spel: raad het plaatje. Ik liet zelf maar een heel klein stukje zien van een prentje. De kleuters moesten dan raden wat het kon zijn. Er zitten toch wel een paar keien in onze klas. Ze hadden niet veel nodig om het al te weten!!!


Dan bakjestijd: chronologisch ordenen, sorteren, memory op vingertekenen op de verfzakjes.














Als afsluiter de dag overlopen, liedjes oefenen, voor de laatste keer aftellen tot de Sint komt en nog een laatste keer onze schoen zetten in de klas.
De Sint is al stiekem geweest. Dankjewel Yeliz .

Door de komst van de Sint is er morgen geen muziekronde.
Carmen en Noor kwamen ook nog even naar onze klas omdat ze post voor ons hadden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten