dinsdag 13 december 2016

Een open/toe boekenronde en verbanden leggen.

Dinsdag, dus boekenronde. Maar eerst kapitein Aaliyah haar taakjes laten doen.
Dan mocht Nore haar boek tonen. Het was een boek over dieren. En er waren flapjes in het boek. Die kon je open of toe doen. Als het toe is zie je niks en als het open is wel. Net zoals bij een deur. Als hij toe is zie je niet wie er aan de andere kant staat. Dankjewel Nore.







Dan vwt en ze wilden allemaal graag in Nore haar boek kijken, dus zochten we snel allemaal boekjes bij mekaar over dieren, of waar er ook flapjes in waren. Er was zelfs een puzzelboek bij. Heel wat variatie dus.







Na de speeltijd speelden we samen een spel. Kerst is de tijd van pakjes , maar we weten niet altijd wat erin zit. Dat kunnen we misschien wel raden aan de hand van de vorm. Dus we pakten allerlei spullen in en nadien moesten we raden wat er in de pakjes zat.








Tijdens vwt probeerden we dat ook eens op papier. Niet zo heel gemakkelijk hoor maar ze deden allemaal hun best. Want het is ook niet gemakkelijk om een lijn te trekken van 1 punt naar een andere.







Namiddag was er dan turnen met Katia.
Terug in de klas was er klasraad. Nelle was omgelopen door een voetballer. We weten nu dat we niet door het voetbalplein moeten lopen als de groten aan het spelen zijn.

Als afsluiter bespraken we het boek van Nore nog eens . Wat kan er nog allemaal open en toe ? De deur, onze ogen, onze mond, het raam, een doosje, een fles....

Ayla mag ook de ontdekkoffer vullen morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten