maandag 5 december 2016

Brrr koud buiten en we denken al vooruit ;-)

Veel zieken vandaag dus snel beter allemaal. Kapitein Nelle bracht alles netjes in orde en ze vond dat het erg koud was. Sommigen zagen het aan de auto , en ook het gras zag wit. Het heeft inderdaad gevroren vannacht.





Dan praatronde en de 1e kerstspullen waren al aanwezig. En al snel ging het over een kerstboom, en die zetten, maar we wachten toch nog een paar dagen tot de Sint terug naar Spanje is. 






We hebben besloten om er dan maar eentje te knutselen tijdens de vwt. Welke, en hoe gaan we dat doen? Wat hebben we nodig ? Samen zijn we naar de creaklas gegaan om wat spullen te verzamelen.











Na de speeltijd wilden ze wel eens weten wat er eigenlijk in de kist zit waar ze hun spullen op leggen. We hebben eens gepiept en er enkele spullen uitgehaald om mee te spelen. Het werden 'hakken' schoenen en handtassen. Ze wilden ze meteen aandoen, en op hakken stappen is niet gemakkelijk hoor :-). Ook kregen we post van de Sint om ons te bedanken voor zijn brief.









Tijdens de vwt hebben ze hier dan fijn mee gespeeld.Ook konden ze samen met mij de begrippen warm-koud inoefenen. Wat warm is moet je rood kleuren , wat koud is blauw.










Namiddag hebben we naar enkele versjes geluisterd . We moeten er daar nog eentje uitkiezen.
Dan terug vwt , maar dat bestond vooral door het versieren van onze boompjes want die waren droog.
De SOS'ers van deze week.








Als afsluiter alles overlopen, en het spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet spelen.
Julius mag een boekje meebrengen morgen.

In de boekentas zit een briefje van de schoolfotograaf en ook een brief over kriebeldiertjes. Maar bij ons waren er geen. Goed he.



Op 22 dec is er een dag op wieltjes. De groten mogen die dag dan waveboarden, skaten , enz. De kleuters mogen dan enkel fietsen aan de opvang.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten