donderdag 1 september 2016

We zijn gestart. Onze 1e dag terug naar school.

Het was weer zover, de start van een nieuw schooljaar. En een heel nieuwe start, want na het verhuizen en opnieuw inrichten van de klas mag ik van dit jaar onze jongste kapoenen van school welkom heten. En we gaan er een super fijn schooljaar van maken.
Voorlopig zijn we gestart met de volgende lieve snoetjes.








Om even te bekomen van de drukke ochtend, zijn we even wat gaan spelen. Dus op verkenning in de klas. De poppenhoek, blokkenmat en automat werden spontaan uitgekozen.Toen iedereen wat bekomen was , hebben we er al een spelletje bijgehaald. 
Ik had foto's gemaakt van hun boekentas voor een puzzel van te maken, dus waarom niet een spel met een boekentas. We moesten de kleuren benoemen, benoemen wat er in zit en dan de juiste spullen op de juiste boekentas leggen ( dezelfde kleur). Dat was leuk.










Dan al tijd voor een koekje of fruit.
Na de speeltijd heeft iedereen dan zijn kentekentje gekozen , en hebben we foto's gemaakt om in onze klas te gebruiken. Dan was het tijd om terug fijn te spelen tijdens de vrije werktijd ( VWT).


















Na de boterhammetjes was het tijd om de grote speelplaats te verkennen. Gelukkig was Laura er om de grote stap wat makkelijker te maken.



Namiddag zijn we gestart met een leuk verhaaltje over Fien die ook voor de 1e keer naar school ging. Ze hebben flink geluisterd en gekeken wat er op de prenten stond, want zelfs de kleine details wisten ze te vertellen.

Dan was het bakjestijd. Tijdens bakjestijd kies ik enkele activiteiten waaruit de kleuters mogen kiezen. Vandaag konden ze kiezen uit legpuzzels, de diertjes en kurken en tangen. Vooral dat laatste was in trek.








Na het eten van een koekje , was het tijd voor de afsluitronde. Wat hebben we vandaag allemaal gedaan ? Was het leuk ? Oef, gelukkig vond iedereen het fijn in de klas en komen ze morgen allemaal terug.


Tot morgen dan lieve kapoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten