dinsdag 6 september 2016

Ballonnen en een onderzoekje.

Kapitein Nelle bracht de kalenders in orde: de dag, het weer en hoe voelen we ons.Ook kwamen SOS'ers Thijs en Nore zich even voorstellen.



Dan toch maar snel vwt om helemaal op ons gemak te geraken.
Omdat Iliano gisteren graag ballonnen wilden hebben , hebben we er vandaag iets mee gedaan. We hebben aan onze brevetten gewerkt, en dmv stempelen met ballonnen hebben we de schijfjes versierd. Wat was dat leuk.



















Na de korte speeltijd terug even in de praatronde en een toonmoment gehouden. Nelle had een beer bij en Aaliyah had een leuk boekje bij. Ze wilde meteen dat ik er uit voorlas.
Daar is dan een onderzoeksvraagje uit voor gekomen : welke dieren wonen op de boerderij ?


Met het boekje in het achterhoofd zijn ze meteen in de doos met diertjes gaan zoeken naar dieren die in het verhaal voor komen.
Julius en Ayla wilden het onderzoekje dan voor hun rekening houden. Ze zochten de juiste prenten of stempelden de dieren op het blad. Prima gedaan. De anderen speelden verder in de hoekjes of met de ballonnen in de zaal.























Namiddag was het turnen met Katia. Toen ze terug waren hebben we wat puzzels van de boerderij gemaakt.





Als afsluiter het onderzoekje aan Kristie en aan de klas laten zien, en ook nog eens het boekje voorlezen. Nu moesten ze me helpen: welk dier kwam als volgende en welk geluid maken ze ?




Niet vergeten, morgen , woensdag , is het fruitdag en eten we GEEN koeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten