maandag 12 september 2016

Groot/klein en een schaapje knutselen.

Aaliyah keek uit naar haar taak als kapitein en kon niet wachten om te starten met de kalenders.


Toen alles ingevuld, opgeplakt en getekend was , was er een toonronde. Een geluidenboek met geluiden van de boerderij( waar we er nu al veel van kennen), een magnetenboek en een gekke radio met microfoon. Even tonen , uitleggen en zeggen wat ze er mee van plan zijn.





Dan vwt en wie wilde kon kiezen om zijn eigen houten schaapje te verven. Kleur kiezen en schilderen maar. Het wol hebben ze erop gestempeld.









Na de speeltijd speelden we een spel met de boerderijdieren. Er waren 2 grote bladen, eentje met een klein mannetje, en eentje met een groot. Nu moesten ze benoemen welk dier ze hadden, of het groot of klein was en op welk blad het hoorde. Wat deden ze dat heel knap.














Tijdens de vwt mochten ze er nog wat verder mee spelen en kiezen uit de verschillende hoekjes.








Namiddag hebben we het straplied bekeken, beluisterd en nagedanst, want vrijdag is het strapdag . Wij blijven op school, maar als de groteren terug op school zijn gaan we samen het straplied dansen en zingen.


Nadien was het bakjestijd. ze konden weer kiezen uit de kleine en grote diertjes, blokken en de kurken. Ook mochten ze de schaapjes verder afwerken.












Tijdens het afsluiten overliepen we de dag nog eens, hoe dat ook weer zat met het groot/klein spel en las ik nog een boek van Nelle voor. Ook kwamen Chloe en Kjiella tonen wat ze met lego gebouwd hadden: een bewegende hond. Knap gedaan.




Morgen is het boekenronde en die wordt verzorgd door Aaliyah.

En het wordt nog warmer dan vandaag dus graag zonnecreme meegeven en een hoedje/petje voor als ze buiten spelen tijdens de middag.

Er zat bij de schooloudsten ook een briefje in de boekentas ivm de oudervergadering.
En wie zijn hulpcheque al heeft ingevuld mag die ook mee terug geven naar school.
Woensdag mogen ze ook in hun favoriete sportuitrusting of uitrusting van hun sportclub naar school komen.
Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten