donderdag 29 september 2016

Ayla's fotoronde en een onderzoekje.

Julius was content dat hij nog eens de kapitein was. Dan was het aan Ayla. Haar foto's stonden op stick dus konden we ze op de muur in het groot bekijken. Ayla stond er op met kippetjes. Het leek alsof ze steentje aten. Kan dat ? Wat eten kippen dan ? En zo ontstond er een onderzoekje.






Hier werd aan gewerkt tijdens vwt. Kijken in allerlei onderzoeksboeken. Ondertussen plakte Ayla enkele foto's in ons praatrondeboek. Toen ze gevonden hadden wat ze zochten, zochten we er foto's bij en werden ze op het onderzoeksblad geplakt.















Na de speeltijd toonde ik de kaartjes die ik had gemaakt. Nu kunnen ze in de poppenhoek echte gerechtjes ' eten'. 



Tijdens de vwt werd er dan ook goed gekokereld. Ook hamertje tik werd uitgehaald. En een telefoongesprekje voeren met elkaar vinden ze ook heel leuk. Ook auto rijden in het verkeer. rood is stoppen, groen is gaan.


















Na de middag las ik een verhaal voor. Het ging weer over boerderijdieren en we leerden dat papa de haan , kukeleku doet, mama kip tok tok tok , en de baby kuikens piep piep piep. Morgen zetten we dat even op een blad. 





Julius had samen met mij in de voormiddag een knutselactiviteit uitgekozen om een kuikentje te knutselen( verf uitstrijken met een vork). Dit kon tijdens de bakjestijd. Ook konden ze boekjes lezen of de knoopjes in de eierdozen steken.












Julius verdiende zijn 1e brevet.








Tijdens de afsluitronde stelden Julius en Aaliyah hun onderzoekje voor , vertelde Iliano nog over zijn boekje, herhaalden we hoe mama, papa en baby kip noemen .




En Aaliyah mag morgen muziek meebrengen.

Morgen om 15u is er ons 1e forum. De lln van de 3e graad gaan iets zingen voor ons , en de jarigen van september worden even in de kijker gezet. Iedereen welkom dus .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten