dinsdag 18 maart 2014

Puzzelen en samen gaan turnen.

Ilyana had een boekje mee voor de boekenronde en het ging over de 3 biggetjes. Ze heeft ons wat prenten getoond en erover verteld. Ze wilde ook graag dat het tijdens de afsluitronde werd voorgelezen.
Dan ging iedereen aan de tafels zitten en werd er door de ganse klas gepuzzeld. Er waren gemakkelijke en moeilijke puzzels. Iedereen mocht kiezen welke puzzel ze maakten. Soms werd er samen gewerkt, soms moesten de stukjes eerst gesorteerd worden als er meerdere puzzels in een doos staken, soms waren het grote of net kleine puzzelstukjes. Van alles wat dus , en was de puzzel klaar dan mochten ze een andere nemen. Ze hebben flink gepuzzeld!!!












Na de speeltijd zijn we samen naar de turnzaal gegaan. Else-Lise zal er deze week niet zijn dus zijn we zelf gaan turnen. Eerst even goed opwarmen met een reactiespel en dan een omloopje met banken. Op het einde van de les hebben we even van richting veranderd en moesten ze het parcours in de andere richting doen. Ze vonden het toch leuk want ze wilden niet stoppen. Dan snel alles samen opruimen en terug richting klas waar ze in de hoekjes speelden. Sommigen waren toch nog in de ban van hun puzzel dat ze er aan verder gewerkt hebben.



























Namiddag was het tijd voor de klassenraad maar daarin beslisten ze dat ze toch de knijpers wilden doen dus hebben we dat dan maar gedaan. En het waren er super veel. Lander was voor de 1e keer kapitein en hij heeft zijn job prima gedaan. Hij was ook zeer streng met zijn gele kaarten ;-).







Kaat had bekers bij omdat ze de cupsong wilde doen in de klas. Tijdens het hoekenwerk heb ik dan het liedje opgezet en hebben ze met enkele meiden de cupsong gedaan. Hoe leuk om te zien. Lucas bleef ook volharden met zijn puzzels en kreeg de hulp van Steven-Paul.
Als afsluiter hebben we Lucas ook gefeliciteerd: zijn dikke-duimen-kaart is ook vol. Het verhaal van Ilyana werd ook voorgelezen maar net toen het spannend werd was het tijd om te stoppen en vertellen we morgen verder.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten