dinsdag 11 maart 2014

Proefkampioen: groenten , fruit en nog wat andere dingen.

Vandaag mocht Lander voor de eerste keer een boekje meebrengen voor de boekenronde. Hij vertelde gisteren al dat hij dol is op dino's. Niet vreemd dat hij dan ook vandaag een boekje over dino's bij had. Hij vertelde dat het eigenlijk een boekje van zijn broer Jarne was. Hij toonde de prenten en vertelde er bij. De andere kleuters hadden ook nog vragen voor hem. Goed gedaan Lander .

Dan wilde hij ook nog iets doen met zijn boekje. We zijn dan een prent die hij leuk vond gaan kopiƫren en hebben er dan een werkblaadje van gemaakt. Hij besliste dat we er zelf iets bij moesten tekenen. Lander zei wat we moesten tekenen en hoeveel. Alweer goed gedaan. De andere kleuters gingen ook meteen aan de slag met het blad.











Na de speeltijd hebben we wat met de proefkampioen gedaan. Ik had allerlei etenswaar bij , en de kleuters moesten raden wat het was , maar ze waren geblinddoekt. Eerst moesten ze voelen, dan ruiken en later proeven. Er zaten ook moeilijke dingen bij zoals citroen, bloemkool, honing,... Maar toch hebben ze dat flink gedaan.We gaan er deze week nog wat rond werken. Heb je thuis misschien iets niet zo 'gewoon' staan om te eten mag je het zeker meegeven naar de klas en proberen we te voelen, ruiken , proeven wat het is :-) Na het proeven was het tijd om te turnen , en deze keer terug met Else-Lise.







Namiddag is het tijd voor de klassenraad. Ze vinden het niet leuk dat er met zand in de zandbak gegooid wordt . En Kaat wil heel graag in onze poppenhoek een echt winkeltje. Ze wil kasten verplaatsen zodat we meer plaats hebben en zodat we een winkel kunnen zetten. Nu hebben we enkel een kastje. Dus, is er iemand die nog een winkel heeft staan, of is er een handige papa, opa , nonk die van ons rekje een winkeltje kan maken, laat het ons weten en je maakt heel wat kleuters van de klas blij.










Tijdens de afsluitronde vertelde Karell over haar gewei dat ze gevonden had in het bos. Het is hard, zwaar en heel groot. Lucas probeerde zelfs of hij het gewei kon breken. Leuk dat je het hebt meegebracht .
Ik heb ook uit Lander zijn boek voorgelezen.

1 opmerking:

  1. Wat een plezierige dag!
    Toffe opdrachten Lander! Een super toffe garage gemaakt, zag ik op de foto. En wat een leuk klasraad idee =)

    BeantwoordenVerwijderen