donderdag 26 januari 2017

Maud's foto's en gedichtendag.


Maud had leuke foto's bij. Het leek wel of ze konden toveren. Ze zat op een slee op het water. Maar het was zo koud dat ook het water van de vijver was bevroren. Net zoals ons proefje. Je moet je dan ook goed aankleden. Opa en Wannes waren er ook bij. Het was heel leuk sleeën op het ijs. Goed gedaan Maud.




Dan vwt. In de waterbak zat nu iets anders om te ontdekken: allerlei doppen, tangen, buizen en doosjes. Ze konden er zelf mee aan de slag gaan. Potjes vullen en leegmaken, door de buizen laten glijden, met de tang vastgrijpen, .... Maud bracht ook het praatrondeboek in orde. Er werd nadien nog veel in gekeken.


























Na de speeltijd hebben we gebrainstormd voor een eigen versje. Het is vandaag gedichtendag en we probeerden zelf een versje te maken. Waar moest of kon het over gaan ? Al snel kwamen dingen van de klas aan bod. De hoekjes werden opgenoemd. Wat doen we daar ? Dan nog woordjes zoeken die rijmen op de dingen en na een tijdje hadden we ons eigen versje.

Dan terug vwt.


















Namiddag was Laura er. Zij had ook een leuk kort versje, en ze vertelde het ons ook. Waarvoor het gaat dienen merken jullie binnen enkele weken wel ;-)

Samen maakten ze nog iets voor het versje.



De namiddag was zo al snel om. Als afsluiter luisterden we nog naar enkele versjes, ons eigengemaakt vers, en bekeken we de foto's van Maud nog eens.
Morgen mag Nore de muziekronde verzorgen.

Ons prikbord hangt ook terug op. Er hangt heel wat op. We zoeken ook nog steeds hulp voor de ateliers van volgende week vrijdag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten