maandag 16 januari 2017

Een nieuw keukentje en spelen met papieren vliegtuigjes.

Maud was vandaag voor de 1e keer kapitein. Als een echte pro vulde ze alles netjes in. Hoe snel heeft ze dat geleerd. Knap meid!!!
Da praatronde en iedereen had wel iets bij om te tonen. Wat heb je bij ? Waarom ? Wat ga je er nog mee doen in de klas ? De kleur, tellen, en nog zo veel meer dingen die we te weten zijn gekomen.














Dan vwt.








Na de speeltijd stond er een verrassing in de klas. Een grote doos met daarin een nieuw keukentje . Maar oei, we moeten die zelf nog in mekaar steken. We keken wat er in zat, welke schroeven we nodig hadden en er zat ook een plan in. Aaliyah kon me heel goed vertellen welk het volgende prentjes was. En het nodige materiaal werd flink doorgegeven. Ik heb er helaas geen foto's van want zoiets in mekaar steken en foto's maken... idd :-)




En zo was het al snel middag.
Namiddag hebben we het boekje van Ayla voorgelezen. Tobi de olifant wilde vliegen en daarom bouwden zijn vrienden een vliegtuig voor hem. Kunnen wij dat ook een vliegtuig bouwen ? 
Gelukkig konden Laura en ik dat wel , op een eenvoudige manier dan. We vouwden er 1 van papier.



Nadien mochten we dan de zaal in met ons vliegtuig. Wie zijn vliegtuig gaat hoog ? Ver? Wat een leuke activiteit.






In de klas hebben we dan ook nog maar heel even gespeeld.
Als afsluiter, de dag overlopen, het versje oefenen, wat moeten we morgen zeker niet vergeten en Maud mag de boekenronde morgen verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten