dinsdag 17 januari 2017

Een proefje met water en sjaals meten. !!!

Maud was vanmorgen ziek dus ging onze boekenronde niet door. Maar we vonden al snel iets anders om te doen. Noor was kapitein en vertelde dat het buiten koud was. Sommigen hadden zelfs ijs gezien. Hoe komt dat daar ? Eerst lagen er plassen van de regen en nu ijs. Wordt water dan ijs als het vriest? Dat gingen we testen. We vulden bakjes met water en hebben ze buiten gezet. Nu is het afwachten.






Dan vwt. Wie wilde mocht een tekening inkleuren met verf. Er werd ook gespeeld in de poppenhoek, met de auto's, er werd gebeld met de gsm en nog veel meer.
















Na de speeltijd hebben we eens gemeten. Als het koud is hebben we een sjaal aan en we gingen eens meten wie de langste sjaal had.De sjaals allemaal op hetzelfde punt laten beginnen en meten. Toen zei Nore dat ze ook een sjaal mee had. Die zag er wel wat anders uit. De uiteinden zijn aan mekaar vast gemaakt. Hoe moeten we die meten? Noor toonde toen dat we de andere sjaal moesten plooien. Knap meid!!! Heel goed gedaan. We plooiden ze allemaal om en keken toen welke het kortste/langste was.




Dan terug vwt.














Namiddag was het eerst turnen met Katia.
Toen ze terug in de klas waren wilden ze wel eens weten of het water al ijs was. Maar helaas, nog niet, we zullen er eerst een nachtje over moeten slapen.


Dan klassenraad. Een dikke pluim voor Nelle want ze had de fietsen opgeruimd. En ze hadden een idee als er sneeuw is op school: dan gooien we sneeuwballen, maken een sneeuwpop en glijden met de slee. Nu de sneeuw nog ;-)

Als afsluiter overliepen we deze goed gevulde dag en kijken we uit naar het resultaat van ons proefje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten