maandag 30 januari 2017

Kleuterorkest en een ontdekdoos van dopjes.

Vanmorgen gelukkig al wat meer gezichtjes. Bijna iedereen was er.We zijn dan gestart met de kalenders en een praatronde. Kapitein van vandaag was Remy. Dan mocht iedereen tonen wat ze mee hadden gebracht. Er lag heel wat op de kist.












Dan was het vwt. Spelen in de verschillende hoekjes, puzzelen, lezen, enz.












Er was ook even spectakel op de speelplaats: ze kwamen een container terug opladen dus dat wilden we wel even zien.




Omdat Maud een muziekinstrumentje bij had , besloten we om nog eens muziek te maken met onze instrumenten. Als de hand omhoog was mochten ze muziek maken, en als mijn hand weg was moest het stil zijn. We wisselden ook van instrument. Maar hoe kunnen we muziek maken zonder instrumenten ? Klappen in de handen, op wangen slaan, op de bank kloppen, klakken, neuriƫn, .... We probeerden op allerlei manieren 'geluiden' te maken.








Dan terug vwt.















Namiddag hebben we enkele dopjes van de waterbak genomen. We moesten ze rangschikken van klein naar groot. Eerst met 3 dopjes, dan 4 en uiteindelijk met 5. 










Dan was het bakjestijd: de schijfjes, duplo en de dopjes van de ontdekdoos. Ze mochten er van alles mee proberen, sorteren, stapelen, iets leggen , ... Voor dit laatste waren er ook aparte doosjes. er zaten dopjes en een foto in. Ze moesten proberen de dopjes op de foto na te leggen. Ayla, Remy en Nore vonden dit heel leuk en konden het al heel goed.






















Als afsluiter herhaalden we de 2 versjes van vorige week en Remy mag morgen een leuk boekje meebrengen om over te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten