woensdag 19 oktober 2016

Zaadjes en op ieder potje past een dekseltje.

Remy was kapitein van dienst en dat liet hij ons gedurende heel de voormiddag weten. Iets zegt me dat hij dat wel heel leuk vindt ;-)



Dan Aaliyah en de koffer. Er zat vanalles in maar wat ons het meest nieuwsgierig maakte waren die zaadjes. Wat was het ? Gelukkig zat er een kaartje bij en wisten we snel dat jet waterkers is. Wat kunnen we er mee doen ? Water geven natuurlijk , en het in de zon zetten, zodat er hopelijk iets uit groeit. Morgen gaan we dat doen, want onze potjes waren vandaag nog niet droog. Leuk gedaan Aaliyah.








Dan vwt. Remy had een touw bij. Een heel lang touw. En ze waren met kralen bezig. Konden ze die even lang maken als het touw ? Meten en aaneen schakelen, nog te kort of lang genoeg ? Moet het nog langer ? Heel wat wiskunde werd er op de manier gedaan.
In de waterbak lagen er nu verschillende potjes en deksels. Welke deksel hoorde op welk potje ? En hoe met je het erop zetten ? Drukken, draaien, ... ? Het was een bedrijvige ochtend.
















Als tutti frutti waren het lekkere blauwe druiven. Ze gingen er goed in.


Na de speeltijd ging de vwt dan verder.














Tijdens de afsluitronde haalde ik nog wat foto's uit van lichaamsdelen. Waar zitten die bij de kleuters ? Ze wilde ook nog eens in het praatrondeboek kijken: wat hebben we al allemaal gedaan dit schooljaar? Als ze iets van zichzelf tegen kwamen wisten ze dat nog heel goed.





Morgen is het aan Ilkay om een foto mee te brengen.

En Julius,  snel beter x.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten