donderdag 20 oktober 2016

Ilkay's fotoronde, waterkers zaaien en puzzelbrevetjes.


Dat we onze rol als kapitein heel serieus nemen kan je zien aan het filmpje van Ayla. Wat doen ze dat allemaal super flink.


Dan was het aan Ilkay. Hij had 2 grote foto's bij: eentje met hem en een grote hond en de andere hij met zijn broertje Miray. Zijn oogjes glunderde en hij was fier als we vraagjes stelden over zijn foto. Nadien hebben we ze gekopieerd en heeft hij ze in het boek geplakt. Goed gedaan man!!




Dan vwt. Daar konden ze eindelijk hun potjes vullen met watten, water en de zaadjes. Nog even op de vensterbank zetten en nu geduld uitoefenen. Al zijn ze vandaag toch al vaak gaan kijken of er al iets groeide ;-)





























Na de speeltijd was er een toonmoment. Er waren heel wat dino's , die hebben we eens goed besproken. En Aaliyah had ook diertjes bij in haar tas. 









Tijdens de vwt hebben ze nog een tekening kunnen inkleuren die eruit ziet zoals onze potjes met waterkers.




















Namiddag had ik een boekje bij over Daan. Een flinke kleuter die zich al zelf kan aankleden. We vergeleken hem met onszelf: wat kunnen wij al ? Waar draag je welk kledingstuk ? Waar hebben we nog hulp bij nodig ? Dan had ik ook een vouwblaadje waar ze zelf een kleuter moeten aankleden in de juiste volgorde.




Dan was het bakjestijd. Met de houten blokken mochten ze dingen bouwen voor hun dino's en diertjes, ze mochten met de spelletjes spelen, en aan de puzzeltafel konden ze een puzzelbrevet verdienen als ze zelfstandig een legpuzzel konden maken. Ze hebben nu allemaal een groen puzzelbrevet. De volgende zal een moeilijkere uitdaging zijn.




















Als laatste was er de afsluitronde: wat hebben we gedaan? Zagen we al iets aan de zaadjes ? 
En Ayla mag morgen weer een keertje muziek meebrengen ( de 2 volgende die aan de beurt zijn waren er vandaag niet ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten