dinsdag 18 oktober 2016

Nelle's boekenronde, lichaamsdelen en zintuigen.


Iliano was kapitein van dienst. Dan was het aan Nelle. Ze had een speciaal boekje bij: de slurf kon echt bewegen en de olifant heette Nelly, en dat lijkt op Nelle.

Trots toont Nelle haar boekje, vertelt welke dieren er zijn en ook dat Nelle vies is. Al vlug wil ze dat ik het voorlees. Na het verhaal gaan we eens kijken hoe we zien dat Nelly vies is en wat de gevolgen zijn daarvan. Zo praten we dan ook over onze zintuigen, want de dieren knijpen hun neus dicht omdat Nelly stinkt. Ruiken doen we dan ook met onze neus. En wat doen we met onze ogen, oren, mond en handen ? Knap hoor, ze wisten het wel.


Dan vwt. Nelle bracht het praatrondeboek in orde en de anderen speelden in de hoekjes.








SOS'ers on the Move van deze week.





Na de speeltijd was er een kort toonmoment en bespraken we nog even onze zintuigen en benoemden we onze lichaamsdelen.









Dat hadden we nodig voor tijdens vwt, want ik geen met elk apart , onder begeleiding een kindje tekenen. Ik zei wat ze moesten tekenen. Er zaten al hele mooie resultaten bij. De anderen mochten verder doen in de hoekjes.









Namiddag was er geen turnen omdat Katia op navorming was.
We hebben dan klassenraad al gedaan. Ik las het verslagje van de kinderraad voor. Verder zeiden ze wat ze zelf nog heel leuk vonden.



Dan bakjestijd. Oefenen op fijne motoriek: schakels vastmaken , en grote en kleinere kralen rijgen.














Dan opruimen, nog snel iets eten en afsluiten. Daar herhaalden we nog eens alles wat we vandaag geleerd hadden.
Aaliyah mocht de ontdekkoffer meenemen naar huis.

In de boekentas zit er ook een briefje ivm de heksenwandeling van as dinsdag. Wij gaan met de auto naar de Maten. Wie iets wil maken, begeleiden, rijden ,..kan dat noteren op het prikbord.


De herfstwandeling van morgen gaat NIET door owv de slechte weersvoorspellingen.
Op vrijdag 28/10 gaat ons 1e atelier van start. De klas van Ann en onze klas hebben samen een atelier. We zoeken nog ouders die ons die namiddag willen/kunnen helpen. Het wordt een halloweenatelier. Voor meer vragen...stel ze gerust aan Ann en mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten