vrijdag 19 februari 2016

Een bruisend dagje

Vanmorgen keken we naar Hoelahoep en het ging over een straat bouwen. Zoals altijd hadden we nadien heel wat te vertellen over de aflevering. Maar deze keer zaten we zelf toch met een vraag die we graag zelf zouden willen beantwoorden. Tijdens de aflevering knutselden ze een auto die kon rijden... Loris zei dat het kwam door de lucht in de ballon. We hebben er een plan van gemaakt en willen het volgende week testen.



Wie kan ons nog helpen met (lege) drankbrikjes en saté-stokjes (van die houten)? Wanneer we al het nodige materiaal hebben, kunnen we onze eigen auto's maken en het uitproberen. 


VWT: er werd weer veel samengewerkt, dat is mooi om te zien.

Samen een puzzel afwerken.



Samen een bed bouwen voor de zeer grote knuffel van Lana =)



Samen onze motoriek oefenen.



Samen koken.




Samen voor de baby's zorgen.




Samen Robin haar gekke puzzels maken.





Na de speeltijd kwam de KO2 groep bij mij in de praatronde zitten.




We hebben van Miet (verpleegster CLB) een leuk boekje gekregen met allemaal foto's in. We hebben nu al eens samen kunnen zien en besproken wat we volgende week dinsdag kunnen verwachten. Noor is vorig jaar al op onderzoek geweest en herkende alles, zij kon ons geruststellen en vertellen dat er niets eng of pijnlijk zou zijn - oef! =) Het boekje lag vandaag (en ook op maandag nog) in de klas, de kinderen kunnen er vrij door bladeren / vragen stellen, als ze daar nog behoefte aan hebben.




Nadien konden degenen die het wilden nog werken aan hun schilderwerkje en ik knipte hun foto's uit. Maandag zal ons spel dan af zijn.


















Er waren nog een aantal kleuters die nog niet op de foto stonden, dat hebben we dan vandaag in orde gebracht ;)






De kids luisterden naar het einde van het verhaal (gisteren), we speelden een leuk klassikaal kringspel en ik had heel wat om uit te delen. Nadien gingen ze samen met Karolien turnen.

Er zit een factuur in de boekentas.


Een briefje ivm de dag van de kleuter en ons project(je) rond kunst. 



En je kan je ook inschrijven om te helpen tijdens de dag van de kleuter. 


Tot maandag allemaal, geniet van het weekend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten