woensdag 3 februari 2016

Carnaval fever en een onderzoeksfiche

Ja het was heel wat in de speelzaal deze morgen! Wat een leuke kids =) 
In de klas waren er dus veel grapjes en veel plezier toen we ons alter-ego aan elkaar voorstelden ;)
Niet iedereen wou op de foto maar we hebben wel allemaal iets over onszelf kunnen vertellen en wat we wel / niet leuk vinden aan carnaval.

Ook konden we onszelf sorteren in groepjes, kijk maar even mee:

Anna en Elsa: FROZEN


Mega Mindy x2: SUPERHELDINNEN

Tuana de Bij en Kailey het 'lievebeestje': zoem-beestjes


Maar ook de anderen zagen er heel leuk uit:


Enkele seflies mochten niet ontbreken, uiteraard.





Er volgende een VWT:





We gingen verder met kind tekeningen maken bij mij, om de beurt.












We aten vandaag peren.



Yusa-Ali kwam helpen om het politie opzoek werk van maandag, uit te knippen en op een onderzoeksfiche te kleven.













Het is de week tegen pesten en we willen hier nog eens extra de nadruk op leggen in de klas. We hadden tijdens de afsluitronde een gesprek over dingen die anderen doen of zeggen - en wij niet leuk vinden! Want wat is dat 'pesten' eigenlijk? Wat vinden we wel leuk? Hoe gaan we wel graag met elkaar om?
We luisterden naar en dansten ook nog 'de move tegen pesten 2016' (je kan het vinden, m.b.v. de zoekterm 'brullie', op youtube)! Morgen gaan we met de hele school de move tegen pesten dansen om aan te geven dat wij dit niet willen!



Yusa-Ali stelde de onderzoeksfiche voor aan de anderen en we overliepen nog eens allemaal wat ze onthouden hebben over het politie onderzoekje op maandag. Knap gedaan!



Morgen voormiddag gaan we dus de MOVE tegen pesten dansen, we gaan naar de bib-truck en namiddag gaan we samen met de kids van Kristie puzzelen en gezelschapsspellen spelen! 

Tot morgen allemaal! 


PS: De oudste kleuters krijgen morgen een briefje mee i.v.m. de carnavalstoet van vrijdag. Lees dat zeker na want er staat veel belangrijke informatie op. Ook i.v.m. de bus moet jullie even laten weten dat de begeleiders (vrijdag namiddag) verwacht worden aan VAK 3 aan de bibliotheek omdat er anders niet genoeg plaats is in de bus. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten