dinsdag 16 februari 2016

De boekenronde van Dylan

Wat leuk om iedereen weer terug te zien =) 

We begonnen de dag met onze ronde en de boekenronde van Dylan. Hij bracht een informatief boekje mee over de brandweer. Want hij vindt de brandweer 'gewoon heel erg leuk'. 



We zaten toch met wat vragen en verschillende meningen over de brandweer en het verschil met de politie. We maakten een plan, Dylan zou na de speeltijd samen met mij in zijn boekje kijken en er een onderzoeksblad rond maken.



Tijdens de vrije werktijd werden er nog andere plannen gemaakt:

- spelen met de barbies en paarden die ze bij hadden
- samenspelen met het spel van Lana
- puzzels maken die Noor had meegebracht







Na de speeltijd werkten de anderen verder in de hoeken, Dylan en ik maakten zijn onderzoek. Wat moesten we nu precies weten over de brandweer?









Dylan toonde zijn onderzoek tijdens de afsluitronde. We konden nog vragen stellen en .... we herinnerden ons het bezoek aan de brandweer van vorig jaar! Knap hoor, er kwamen nog veel details naar voren =) Heel leuk en goed gedaan Dylan.


Na de lange speeltijd was er een korte klasraad. We bespraken het verslag van de kinderraad. Maar zelf hadden we ook een idee. Ze zouden graag een feestje vieren in de klas. Zomaar een feestje? Er zou dan toch een reden moeten zijn? En we hebben samen iets besloten.
Ik ga een pot maken waar we 'lieve daden' in stoppen die we voor elkaar doen (lief zijn, helpen ...), wanneer de pot vol is, volgt er een klein klasfeestje =) 



We luisterden ook nog naar een tof verhaal over een nieuwsgierig neusje en toen was het al tijd om te gaan turnen!


Morgen mag Yusa-Ali de doos weer meebrengen naar de klas.

KO2: DENK AAN DE BRIEVEN VOOR HET CLB!! Morgen is er voor jullie kinderen alvast een vooronderzoek, op school. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten