maandag 22 februari 2016

Bijpraten en knippen tegen de sterren op

We begonnen de dag met een praatronde. Daar kwamen wat plannen voor de vrije werktijd uit en leuke gesprekken. Het was dan vandaag ook een éxtra lange ronde.



VWT:





Aurelio had vandaag zelf een memory spel bij. We pasten ons aan en keken eerst eens hoe we hier mee spelen, voor ons eigen spel + het moetje aan bod gaan komen. 








Mattia maakte vandaag een zeer moeilijke puzzel, van Kirsten haar klas, af. Zo knap, proficiat jonge man.


Er werd vandaag ook fijn samen gepuzzeld.








Er lag nieuw materiaal in de knipbak. Deze wordt regelmatig aangevuld of aangepast. De inhoud is er altijd voor iedereen, met uitdagingen maar ook op maat voor de twee leeftijden. Er was zo veel interesse, dat we de bak op de grote tafel hebben gezet en er dan ook met veel meer kinderen tegelijk mee aan de slag konden. Wat gaat dat knippen goed!









Xian had een spel bij van Angry Birds. Je moest met de blokjes nabouwen wat je zag op een prentje. Nadien plaats je er ook de varkentjes op en schiet je met een kleine katapult een vogel naar het bouwwerk. Enkele kleuters waren er druk mee in de weer. Ze bouwden zelfs werkjes na van op e foto's in de bouwhoek. Super!









Tijdens de rode werktijd was het aanbod vandaag eens echt beperkt en werkten we met een doorschijfsysteem. Dat vonden we toch nog niet zo gemakkelijk. Wel was er veel diepgang in ons spel en kozen we nu ook eens om samen te werken met klasgenootjes waar we anders niet altijd mee samenwerken.


















We hadden nog een afsluitronde en ik las voor uit een boekje in de klas. 
Morgen is het een niet routine dag. 
KO2 gaat dan met mij naar het CLB en het theater. KO1 blijft bij Ann en Karolien.
Voor de KO2 groep was er nog een herinneringsbriefje in de boekentas:
- VERGEET ZEKER DE AUTOSTOEL NIET
- MORGEN GEEN SPEELGOED E.D. MEEGEVEN


Ondertussen hebben we bijna al het materiaal voor ons proefje/onderzoekje. We hebben nu enkel nog drankbrikjes (leeg) - je weet wel, die waar je met een rietje van drinkt - nodig!


Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten