maandag 23 februari 2015

Techniek: een computer ontmantelen.

Een nieuwe dag, iedereen in de klas en mekaar een week moeten missen: dwz, veel te vertellen, dus snel aan die praatronde beginnen geleid door kapitein Efe.



Dan gwt, en Joppe had materiaal bij en ik een oude computer, dus mocht hij meteen zijn spullen eens testen. Maar al snel merkten ze dat ze het toch met 'echt'materiaal uiteen moesten draaien. En wat een enthousiasme, er werd de hele tijd goed gewerkt, gepast, geschroefd, ontmanteld,.... super gewoon. Op de lichtbak konden ze schrijfpatronen natekenen.





























Na de speeltijd praatronde deel 2 want we waren nog niet helemaal klaar. 





Tijdens de gwt gingen ze lustig verder met afbreken. Er kwam nog een oefening bij om de fijne motoriek te oefenen. Op een lijntje moesten ze kleine steentjes leggen.


























In de namiddag hadden we bezoek, nl Jill en Annabelle van de 3e gr. E Jill wilde graag een boekje voorlezen. Ze las het boekje voor van het kuiken.

We hebben dat toen nog samen eens besproken hoe een kuiken uit een ei komt en dat de mama kip of een broeikast het ei warm moet houden.
Dan terug gwt. We hebben gewoon verder gedaan wat we in de vm gedaan hebben, want ze waren er zo mooi en goed mee bezig!!!!












Tijdens het afsluiten hebben we het gehad over het ontmantelen van de computer, en niks dan positieve dingen. Ze vonden het allemaal super om te doen en morgen gaan ze er zeker verder aan werken, al is alles al bijna uit mekaar gedraaid!!
Morgen vieren we ook de verjaardag van Arke.
En Joppe leidt de boekenronde morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten