woensdag 25 februari 2015

De doos en begrippen oefenen.

Wat deed die witte doos op de tafel ? Wat was dat ? Vreemd!! Maar Amber vertelde dat zij die mee had en toen heb ik iedereen verteld wat de bedoeling is van die doos. Dan kwam het moment waar we nieuwsgierig naar waren: wat zit er in die doos?
Amber toonde het snel en enkele kleuters kenden het ook , want hun papa heeft ook zo iets. Het was een waterpas. In geuren en kleuren werd er verteld hoe het werkt en waarom je dat nodig hebt. Ook Joppe bleek een echte kenner te zijn , dus samen met Amber weten we nu allemaal hoe een waterpas werkt. 




Dan rwt. Steentjes leggen, de stille hoek, het konijnenspel of je eigen foto versieren. Iedereen weer goed bezig in de klas.
















Tijdens de kalenders vanmorgen hebben we al eens gekeken welke de 1e, 2e, ... dag was en die benoemd. Maar na de speeltijd hebben we dat eens met 5 kindjes gedaan. Welke kleuter stond op de 1e,2e,3e,4e,5e plaats? Of als voorlaatste, of als laatste. En wie in het midden ? Op allerlei manieren moesten ze aantonen wie op die plek stond, door bv een knuffel te geven aan het kindje op de 4e plaats. Of tik het kindje op de 2e plaats eens op zijn neus. Er werd heel wat gelachen en ze hebben dat allemaal super gedaan.










Dan nog heel even rwt en we moesten al opruimen, tja het is nu ook woensdag he !













Tijdens het afsluiten heeft Amber nog eens even getoond en verteld wat ze bij heeft en Giuseppe mag de fotoronde van morgen verzorgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten