maandag 15 december 2014

Naald en draad: we werken aan onze nieuwjaarsbrief!

Vanmorgen wilden ze weten waarom ik er niet was dus ging het vanmorgen over ziek zijn, wie was er nog ziek geweest,... Ook vroegen ze naar Lorena, was zij ook ziek ? Ik vertelde hen dat Lorena haar opa was gestorven en dat ze veel verdriet had en daarom thuis wilde zijn. Sterkte aan gans de familie Grauls.
Dan was het groene werktijd en deze week gaan we vooral bezig zijn met onze nieuwjaarsbrief . Daar hebben we deze keer naald en draad voor nodig. En ze hebben het goed onder de knie. Onze brieven worden dan ook mooi. 















 Na de speeltijd hebben we onze nieuwjaarsbrieven geoefend. e hebben dat ook speciale manieren gedaan: verteld als een muis, als een leeuw, gefluisterd, jaja op allerlei manieren en dat was heel leuk. Dan terug verder werken aan onze brieven.







Namiddag zijn we gestart met een korte praatronde over de speeltijd en dan was er rode werktijd. De versjes voor de nieuwjaarsbrieven waren afgedrukt en de kinderen mochten ze uitknippen: met een gewone of kartelschaar. Wie kon mocht zijn/haar naam erop schrijven en het werd in onze brief geplakt. Dan hebben enkele kleuters de brief nog versierd met stempels, en de anderen mogen er morgen ook mee werken.





















Als afsluiter heb ik het verhaal van de 'maanmonsters' voorgelezen.
Aan ons klasraam boven de kapstokken zie je nog enkele kaders staan. Deze werden op de kerstmarkt te koop aangeboden. Wie er niet bij kon zijn, en deze kader toch nog wilt kopen, kan dat , voor de prijs van € 2,50 .




De turnles met Anouk gaat morgen niet door want nu is zij geveld door de buikgriep. Snel beter Anouk!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten