dinsdag 16 december 2014

Een nieuwe bel voor de speelplaats.

Vandaag een dubbele rol voor Efe: zowel kapitein als weerman. Maar de job was niks te veel voor hem. Vandaag een ' snelle praatronde' , want er stonden heel veel knijpers en we wilden iedereen even wat laten zeggen en tonen. Somaya had een nieuwe bel bij. Nu nieuw is hij niet echt want hij is nog gemaakt door haar overgrootvader. Hoe mooi is dat dat die bel aan onze muur op de speelplaats mag hangen. Nu nog iemand vinden die hem voor ons kan bevestigen aan de buitenmuur ? ;-) Voelt zich een papa, opa , nonkel, mama geroepen ? :-D











Tijdens de groene werktijd hebben we de laatste loodjes aan onze nieuwjaarsbrieven gelegd. Ook de zieken hebben hun brief gemaakt en ze zijn nu allemaal klaar.










Na de speeltijd weer een snelle praatronde en Morgana vertelde dat ze buiten aan de poort gezien had dat er takken op de spoorweg lagen. Joppe zei dat ze er naast lagen , en wie had nu gelijk ? Want ze hielden beiden vol ;-). Dus hebben we de jassen aangedaan en gingen we eens kijken. En we hadden geluk want de werkmannen waren net tegenover onze school aan het werken. Morgana vroeg dan aan de man waar de takken lagen, en idd Joppe, ze lagen er naast op de helling. We hebben even gekeken hoed ze werkten. Wat voor kleren/ bescherming droeg die man die met de kettingzaag werkte ? Spannend, en zeker het geluid van zo een zaag.














Namiddag was het tijd voor de klassenraad en vandaag heel veel dikke duimen voor mekaar. Dan rode werktijd en vandaag moesten ze samen een rollenspel spelen met de kleine popjes. Een kasteel, boot , huis, auto,... samen een verhaal spelen.










Als afsluiter hebben we weer geoefend. Het gaat al heel goed!!!
Degene die kerstkaarten besteld hadden : ze steken vandaag in de boekentas!!!
Er staan ook nog enkele namen niet op de lijst van oudercontact. 
Vrijdag hebben we kerstfeestje. Wij zorgen op school voor verse warme chocomelk. Wie wil mag een cake of droge koekjes meegeven voor bij die choco . We gaan dan ook de pakjes openen. Spannend!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten