donderdag 28 februari 2013

Huizen bouwen en knippen.

Vandaag zouden we met een fotoronde starten maar Emre was ziek vandaag. Daarmee hebben we een praatronde gedaan. Ilyana was de kapitein en mocht de praatbloem doorgeven. Maar niet iedereen wilde iets vertellen. Kaat vertelde over haar boek wat ze had meegebracht en enkele kindjes hebben haar vraagjes gesteld over haar boek. Lucas vertelde dat hij gisteren bij nonna geweest was en dat ze pannenkoeken met choco gegeten hadden en cupcakes gemaakt. Hij had er vandaag voor iedereen mee. Wat waren ze lekker , hmmmmm.
Toen zijn ze beginnen te kleuren aan hun konijnendoosjes. Iedereen moest zijn doosje heel mooi inkleuren. Wie klaar was of nog niet wilde kleuren mocht een huis bouwen.





Na de speeltijd was het weer tijd om de beentjes te strekken tijdens het uurtje turnen met juf Anouk. Toen de kleuters terug kwamen mochten ze nog even verder kleuren en bouwen en enkele kleuters mochten met juf Anouk nog oefenen met knippen.


Mika wist al heel goed hoe het moest!!


Ilyana haalde er zelfs een boekje over het huis bij om te bouwen.



Snuffie zag dat ze het goed doen.


Dit was echt teamwork!!!!!!Goed hé?

Namiddag hebben enkele kleuters nog verder gekleurd en ook nog wat gescheurd en geplakt want het was niet allemaal af.
Lucas had ook nog een lange trein van blokken gebouwd. We hebben toen gemeten of de trein groter of kleiner was dan de kinderen. Hij was zelfs langer dan mij. Goed gedaan Lucas.
Lucas en Jade hebben ook nog even de prenten van ons onderzoekje 'Wat eet een konijn ? ' op het onderzoeksblad geplakt.




Tijdens de afsluitronde hebben we nog even uit een boekje van de boerderij van Ilyana vertelt en daaruit is weer een onderzoekje gekomen waar we morgen aan gaan werken. Ook nog even vermelden dat er nog steeds niks uit ons potje met zaadjes gegroeid is.
Denken jullie ook nog even aan de inschrijvingen voor de workshops volgende week vrijdag? Inschrijven is de boodschap !!!
En ook nog aan de inschrijvingen voor de ochtendreceptie op zaterdag 09-03!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten