dinsdag 26 februari 2013

Wat eet een konijn?

De dag begon vandaag toch met een turnles!!! Yes. Juf Anouk nam de 2 klassen samen zodat de kleuters toch leuk konden turnen. Zo hebben ze nog eens iets met hun ' oude ' klasgenootjes samen gedaan.
Nadien hebben we gezellig samen in de klas een koekje gegeten.

Na de speeltijd wilden we aan de praatronde beginnen maar dit is niet doorgegaan. Gloria was nl gevallen in haar klasje met als gevolg een kleine wonde op haar voorhoofd. Ik ben toen met haar naar spoed gegaan dus zijn de kindjes bij juf Anouk in de klas geweest. Snel weer beter Gloria!! Maar ze is heel flink geweest in het ziekenhuis!!
Namiddag konden we dan toch aan onze praatronde beginnen en kon Ilyana eindelijk eens laten zien wat ze allemaal in haar grote zak had zitten. En dat was de moeite zeg : eten en snoepjes voor Snuffie, hooi, een borstel en nageltangetje voor Snuffie, boekjes van de boerderij en een knuffelkonijn. Ook Lucas had iets bij voor Snuffie: wortelschillen en blaadjes van bloemkool . Snuffie werd nogal verwend vandaag. Want ik was gisteren al een groter hok voor hem gaan kopen, en hij mocht vrij in de klas rondhuppelen. Dat vonden de kinderen leuk.

Ook Jade had iets bij , een hondje op wielen waar je mee kon wandelen. En Yannina had een handtasje bij met heeeeeelll veeeel gsm's.

Na de praatronde zijn we het hok van Snuffie gaan klaar maken. Wat moest er in ? Wat eet een konijn allemaal? Dat zijn Jade, Yannina, Jasmijn, Kaat , Ilyana en Lucas gaan onderzoeken.Ze hebben in boekjes gekeken, en op de laptop gezocht. Maar sommige kleuters wisten zelf al veel wat we mogen geven aan Snuffie.






 Zo, nu was het hok klaar voor Snuffie en Lucas zag dat het goed was. Dikke duim van hem.
Maar de verwennerij was nog niet voorbij. Ilyana heeft Snuffie nog een fijne borstelbeurt gegeven en ik heb hem nog een manicure en pedicure gegeven.



Jaja, Snuffie voelde zich vandaag als een koning in onze klas en de kleuters hebben geleerd hoe we een konijn moeten verzorgen.
Emre mag donderdag een foto meebrengen naar de klas.
En niet vergeten: morgen is het geen school voor de kinderen maar wel voor de juffen!!
Tot donderdag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten