donderdag 21 februari 2013

Trostomaten.

Wat een drukke dag vandaag.Vanmorgen gingen we samen met de kleuters van Ann naar de bibtruck.





Nadien hebben ze in de klas een tekening mogen inkleuren. Natuurlijk kozen de meisjes een prinses en de jongens een ridder.


Na de speeltijd was het dan weer tijd om te turnen. Na het turnen kwam juf Anouk mee naar onze klas om te puzzelen met de kleuters. Ze keek hoe goed de kleuters al kunnen puzzelen. De anderen hebben dan met de diertjes gespeeld of torens gemaakt.Lucas maakte van Kaat een mooie prinses in de poppenhoek.



Net voor het turnen brachten de mama en zus van Emre nog lekkere fruitbrochettes voor ons allemaal. Die hebben we dan tijdens de middag opgegeten. Dat was ons dessertje na de boterhammen. Er bleef geen enkele brochette over. Dankjewel mama Emre, ze waren héél lekker.







Tijdens de middag was het koud buiten , dus hoe kan je je het best warm houden ? Bewegen !!!

In de namiddag tijdens de praatronde hebben ze nog laten zien wat ze allemaal meegebracht hadden. Mika had 2 leuke boekjes bij en Lucas had een potje bij met grond. Hij vertelde dat er in die grond zaadjes zaten van trostomaten.We vroegen ons dus af wat de zaadjes nodig hadden om te groeien. Lucas vertelde ons dat ze zeker water nodig hadden. Maar we zijn ook te weten gekomen dat de grond ook belangrijk is en natuurlijk ook de zon. Dat hebben we dan op een etiket getekend en op het potje geplakt zodat we het zeker niet vergeten. Lucas heeft het potje dan water gegeven en in het zonnetje gezet op de vensterbank.We gaan nu elke dag kijken of de zaadjes gaan groeien.







Nadien hebben ze nog wat gekleurd en gespeeld in de klas. Mika en Emre hebben ook nog flink geklusd in de klas. Echte vakmannen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten