maandag 18 februari 2013

Ridders en prinsessen.

Vandaag voor het eerst echt in onze nieuwe klas. 
De klasdeur was al leuk versierd, dankjewel allemaal.



Tijdens de praatronde had Kaat een boekje van Dora meegebracht. Het was een spelletjes boek waar we allemaal eens in mochten kijken. Ilyana had een hondenknuffel meegebracht, maar hij had geen naam, dus bedachten enkele kleuters namen, zoals poes, Kaatjetralalaatje, Lana. Leuk maar Ilyana kon nog niet kiezen.
Jade had allerlei ridder en prinsessenspullen bij zoals een helm en harnas en een leuk voorleesboek over prinsessen en draken.
In het boek staan veel verhaaltjes, voor elke dag 1. Dus daar hebben we al eentje uit voorgelezen vandaag. Best wel spannende verhalen.

De kleuters wisten ook te vertellen dat ridders harnassen droegen om zich te beschermen want een harnas is heel hard.En daar kunnen ze met een zwaard niet goed door.
En vandaar zijn we op zoek gegaan naar allerlei spullen in de klas die hard zijn, maar ook naar spullen die zacht zijn en ze hebben heel wat dingen gevonden.Kijk maar !





Ook hebben de kleuters al de handen uit de mouwen gestoken en hebben ze elk hun eigen schild geschilderd. Wat een kunstenaars zitten er in onze klas !!!


Jasmijn heeft ook lekker gebakken in de oven in de poppenhoek, en dat het warm was zie je aan de ovenwant die ze draagt.

En meisjes en prinsessen, 2 handen op een buik zeker? Dus kroontjes en tiara's zijn zeer gegeerd!!
Morgen hebben de kleuters turnen met de nieuwe turnjuf!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten