maandag 12 juni 2017

Een vogelnestje, een kindtekening en mijn mooiste herinnering.

Remy mocht vandaag kapitein zijn , maar eerst even vragen hoe vaderdag geweest was. Zo te horen hadden we toch allemaal tevreden papa's.
Dan haalde Bryan iets tevoorschijn. Hij had in het bos een vogelnestje gevonden. We keken eens van wat het gemaakt was: mos, blaadjes, gras en takjes. Was het van een grote vogel ? Nee want het nest was klein. Waar maken ze een nest en waarom ? Hoe zien pas geboren kuikens er uit ? Kunnen ze al vliegen ? Wat brengt mama vogel te eten ? Ze wisten op alles een antwoord. Goed gedaan allemaal.





Dan was het vwt. 










Na de speeltijd hadden we een gesprekje over vriendjes zijn . Wat kan kwetsen als we iets zeggen ? Hoe gedragen vriendjes zich en wat doen ze voor mekaar ?
Dan was het vwt. Ze mochten met mij of Els een kindtekening maken voor hun portfolio. Dit wordt bijgehouden en krijgen ze als ze in het 6e lj zitten.






Namiddag was het bakjestijd. Kleien, een huis bouwen voor een dier, ponsen, steeknagels en bij mij mochten ze hun mooiste herinnering in de klas komen tekenen. Dit is eveneens voor hun portfolio.









Tijdens het afsluiten vertelde we nog eens wat we wisten over het vogelsnest en kreeg iedereen een klasfoto mee naar huis.
Vrijdag 16-06 is er weer een dag op wieltjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten