vrijdag 24 april 2015

De beiaard en een robot voorontwerp.


Eerst even naar Karrewiet kijken en dan naar een filmpje van An , de mama van Arke kijken. Zij speelt wel op een heel vreemd instrument. Na het filmpje vertelde zij en Arke ons alles over de beiaard. Dat is het instrument dat ze bespeelt. We weten dat het een beetje op een piano lijkt en dat er heel veel klokken zijn die dan de muziek maken. Wie wil kan haar zondag aan het werk zien tijdens erfgoeddag. 






Dan tijd voor vwt . Ik heb lego meegebracht en dat vonden vooral de jongens leuk. En Joppe en Jesper vulden de aanhangwagen met clics. Nu was mijn vraag wanneer je er de meeste blokjes in krijgt: als je ze er wirwar inlegt, of als je ze netjes legt ? Ze hebben dat meteen getest en het antwoord was als je ze er netjes in legt. Bedankt jongens voor jullie mini onderzoekje.









Na de speeltijd nog turnen en terug even vwt.










Namiddag dan tijd voor fase 1 van ons robotproject. Wij , de kleuters van Kristie en 1e graag zijn naar buiten gegaan. Daar las Kristie het verhaal voor van Franky. Een jongen die zijn eigen robot maakt. Dan was het aan de kinderen om hun voorontwerp van hun robot te tekenen. Hetzij met krijt of op een blad. Ze moesten dan ook nog een naam verzinnen en wat kan die robot allemaal? Ze hebben er flink aan gewerkt , en met dat plan in hun achterhoofd kunnen ze volgende week zeker en vast een super robot maken.























Tijdens het afsluiten heb ik de verschillende robots alvast even voorgesteld.










Nu rest het me nog van iedereen een super weekend te wensen. Tot maandag iedereen !!!! x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten