woensdag 2 april 2014

Voedingsdriehoek en evenveel.

Vandaag maar 6 knijpers voor de praatronde dus we zijn er meteen ingevlogen. Nando zat zelfs met een vraag: hij wilde weten waar dennenappels vandaan komen. Mika kon hem antwoorden, van een dennen natuurlijk zei hij. Toen stelde ik eens een vraag: waarom noemt het dennenAPPELS en niet dennenPEREN? Er kwamen wel leuke dingen tevoorschijn: het lijkt op een appel, omdat ze dat een mooi woord vonden, omdat dennenperen niet bestaat,....grappig hoe ze erover spraken .
Dan heb ik een voedingsdriehoek opgehangen en hebben we dat nav het paasontbijt morgen eens besproken. En eigenlijk weten ze al heel veel, en ook wat goed is : veel bewegen, veel drinken, veel graantjes,groenten en fruit. Wat een knappe koppen in mijn klas!!!!!
















Gisteren had de mama van Lander nog puzzels bij voor onze klas. Die hebben we eens bekeken en ze wilden er meteen mee spelen. Als afsluiter hebben we nog wat geoefend rond evenveel, meer,minder, de meeste en minste. Er lagen blokken op tafel en ik wilde weten of het er evenveel waren. Hoe kunnen we dat weten ? Ze gingen de blokken per kleur tellen. En hoe controleren? Door vriendjes te zoeken ( 1-1 relatie). We hebben ook geleerd dat als er een blokje over is dat het niet evenveel is en de kleur waar er blokjes over zijn, die zijn met meer, de meeste. Ook dit hebben ze goed gedaan en verwoord.
Jasmijn wilde ook nog haar stokpaard tonen, het maakt geluid en zijn mond beweegt. We hebben er goed naar geluisterd en gekeken.























 Niet vergeten: morgen is het paasontbijt voor de kleuters en een (groot)ouder die zich hebben ingeschreven. Je kleuter hoeft dan niet of een beetje te ontbijten want er is voldoende voorzien op school. Nadien komt de paashaas misschien wel op bezoek.
Ik zal wegens een opfriscursus EHBO er jammer genoeg niet bij zijn. Else-Lise zal in de klas zijn de hele dag.
Laat het morgen alvast smaken!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten