zaterdag 26 april 2014

Onderzoekje schapenwol en forum.

Het was al even geleden dat we naar Karrewiet gekeken hadden . Er waren heel wat interessante dingen te zien vandaag: een poezencafé, herdenking ingestort gebouw in India, basketbal spelen, .... Na Karrewiet zijn we ook aan het werk gegaan.Jade wilde onderzoeken hoe ze van schapenwol kleren maken. Ze vlogen meteen naar de boekenkast om onderzoeksboekjes te bekijken.








 Na de speeltijd gaf ik hen een opdrachtje. De kleuters kregen 2 prenten en ze moesten de 5 verschillen zoeken . Voor sommigen gemakkelijk , en anderen konden eentje toch wel moeilijk vinden.
Er werd ook nog naar schooltv gekeken , daar zagen ze een filmpje hoe ze de schapen scheren en hoe ze van het wol garen maken.

















Namiddag hebben ze het onderzoekje afgewerkt: prenten uitknippen en in de juiste volgorde opplakken. Er werden ook spelletjes gespeeld en er werd gepuzzeld. Dan hebben de 4 meiden hun onderzoekje voorgesteld en werden er nog leuke vraagjes gesteld waar ze heel goed op geantwoord hebben, bv waarom scheren ze de schapen? Jij hebt toch ook geen jas aan als het warm is in de zomer was het antwoord!!!















Als afsluiter hebben we een forum gehouden in de speelzaal. Elke klas stelde zijn fruit/ groente voor die ze gaan planten /zaaien in hun plantenbak. Onze moestuin gaat er super uitzien als al die plantjes beginnen te groeien.









Niet vergeten: Maandag gaan we de laatste keer zwemmen. Om 13u vertrekken we met de bus richting zwembad. Dus vergeet je zwemzak niet.
Fijn weekend iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten