dinsdag 22 april 2014

Start van het laatste trimester.

Zalig om vandaag iedereen terug te zien na die lange 2 weken. En ze zijn precies weer allemaal gegroeid!!!
Geen boekenronde vandaag omdat het vakantie geweest is maar gewoon een praatronde.
Lander toonde zijn zelf gemaakt paashaas gevuld met eitjes. Iedereen mocht er eentje proeven. Maar de tijd was snel om want ze waren allemaal door mekaar over hun vakantie bezig :-)










Dan na de speeltijd maar verder doen want de tafel lag echt meggggggaaaa vol. Er kwam zelfs een oude klasfoto van mij te voorschijn. De meter van Jesper, het broer van Jade , had samen met mij in de kleuterklas gezeten en Jade wilde nu wel eens weten wie ik was. Vinden jullie mij ?







Dan was het tijd om terug te turnen met Anouk. Zij zal ook enkele uurtjes komen ondersteunen in de klas.
Namiddag hebben we een klassenraad gehouden .
Ons raam is 'sneeuwvrij' gemaakt en nu zijn we er een lenteraam van aan het maken. Vorig jaar hebben we van Ilyana speciaal 'plastic' gekregen waar we een tekening op kunnen maken en dan uitknippen. Bij de lente hoorde bloemen zeiden ze dus nu zijn we bloemen aan het uitknippen en plakken we die op ons venster. Af en toe moest er iemand gaan tellen hoeveel kleine en grote bolletjes we nodig hadden. Dan tekenden we die en werden ze ook uitgeknipt en op de juiste bloem geplakt. Het gaat mooi worden. En ze zijn ook een beetje magisch: als de zon er op schijnt dan geeft het licht en projecteert de bloem op de grond.







Volgende week maandag  28-04 gaan we voor de laatste keer zwemmen. Wie gaat er mee om aan te kleden en wie wil er ook mee in het zwembad? Schrijf je naam maar op het blad aan het prikbord.
We gaan ook onze pompoenpitten zaaien. Wie heeft er thuis nog potgrond, potjes, of ander materiaal wat we kunnen/mogen gebruiken ? Als de plantjes uitkomen en groot genoeg zijn, gaan we ze in onze plantenbak planten. Elke klas heeft zo zijn eigen bak en iedereen plant/zaait iets anders, zodat we ook van de anderen hun bakken kunnen leren. Zo krijgt onze moestuin binnenkort vorm.

1 opmerking: