maandag 13 januari 2014

Sorteren van groot naar klein, van klein naar groot.

Ons tafeltje lag vanmorgen goed vol, en heel wat knijpers staken op het bakje, dwz veel te vertellen en te tonen. Dus maar snel doordoen : kalenders in orde brengen en dan kon kapitein Ynse de knijpers kiezen. Jade had bv een vriendenboek bij en elke kleuter gaat die beurt om beurt meekrijgen om hem in te vullen.
Na de praatronde zijn we in de hoekjes gaan spelen en kwamen de kleuters even bij mij om te tellen. Ze moesten goed op het blad kijken, de kindjes tellen en evenveel bolletjes kleuren. Dus heel wat dingen om te doen.














Nog niet iedereen was aan de beurt geweest dus de praatronde ging verder. Steven-Paul had matroesjka poppen bij. Die poppetjes passen mooi in mekaar. Wij hebben daar nadien nog een spel mee gedaan met de hele klas. Eerst moesten de kleuters de poppen van groot naar klein zetten , en nadien van klein naar groot. De andere kleuters hielden alles goed in het oog en vertelden of het goed was of niet.





















De namiddag zijn we begonnen met Snuffie zijn hok te verzuiveren. Alles werd weer netjes leeggemaakt, gepoetst en terug het nodige in zijn hok gedaan.
Dan hebben we even een praatje gedaan. Als snel ging het over een mammoet. Lucas wist ons te vertellen hoe een mammoet eruit zag: zoals een olifant maar dan met veel haren en grote slagtanden.We hebben afbeeldingen gezocht op de pc en daar zagen ze dat in Ice Age ook mammoeten zijn en dan hebben ze naar een kort filmpje hiervan gekeken. Er werd ook nog verder gewerkt en de laatste strijkkralen werden afgewerkt.
Morgen mag Jens ook boekje meebrengen voor de boekenronde.

Op ons prikbord hangt er weer een papiertje: we zijn weer op zoek naar (groot)ouders die meegaan zwemmen of helpen om aan te kleden. We gaan op ma 27/01 weer zwemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten