dinsdag 14 januari 2014

Boekenronde en klassenraad

De dag zijn we gestart met de boekenronde en Jens mocht meteen vertellen want hij kon haast niet wachten. Hij had een boek van Dusty bij en vertelde er uit. Hij heeft ook de film gezien, maar blijkbaar nog heel wat kindjes in de klas.













Na de speeltijd hebben we de kalenders in orde gebracht en weervrouw Lina tekende net hetzelfde als op het weerkaartje, knap hoor. Dan werd er ook nog wat verteld en getoond. Na de praatronde was het al tijd om alles klaar te zetten voor het middag eten want er moest nog geturnd worden.






Dit skelet zat in het kerstgeschenkje van Ilyana voor Lucas. als een echte archeoloog moest hij het uit een steen kappen.
In de namiddag zijn we gestart met de klassenraad. Ze vonden weer heel wat dingen leuk maar wat ze niet leuk vonden is dat ze niet 'wild' mochten zijn op de speelplaats. We hebben dat toen even besproken waarom ze misschien wat rustiger moesten spelen en als antwoord kwam eruit dat als ze wild over de modder rollen hun jas nat en vuil kan worden, en dat ze misschien anderen zouden pijn kunnen doen , dus toen begrepen ze het wel :-)
Dan werd de praatronde verder gezet, er werd ook nog geschilderd en als afsluiter werd er weer uit een bibboekje voorgelezen. het ging over een stoere ridderprinses!! Jaja , meisjes kunnen ook stoer zijn . Kaat haar mama is nl ook heel stoer zei ze.












De leerlingen van de 3e graad houden nog een inzameling. De kinderen kregen daarom bovenstaand briefje mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten