vrijdag 17 januari 2014

Karrewiet en tegenstellingen

Vandaag naar ons eerste aflevering van Karrewiet bekeken dit jaar.
Ze wisten veel te vertellen over de hitte in Australiƫ: de bosbranden en de mensen die verkoeling zoeken. Ook zagen ze dat er in de dierentuinen veel jonge dieren geboren waren en dat er een meisje met buikpijn was, die moest rusten(hypnose) en dan ging die pijn weg. Het weerbericht blijft ook een voltreffer, ahja , wat wil je met een klas vol weervrouwen en -mannen.

Dan zijn we aan de tafels gaan werken en spelen. We zijn vandaag begonnen met tegenstellingen. Vandaag ging het in de klas over dik-dun, en licht-donker. Volgende week zoeken we nog andere tegenstellingen.




Na de speeltijd was het tijd voor een praatronde. Gelukkig had Yannina een zaklamp bij vandaag en konden we wat over licht en donker vertellen in de ronde.





Dan alles klaarzetten voor de middag want het was tijd om te gaan turnen en vandaag zijn ze in de turnles op berenjacht geweest.
Namiddag wilde de rest ook nog even wat vertellen/tonen dus hebben we daar mee verder gedaan.En let eens op de grote tekening van Nando.







Dan terug wat werken en spelen aan de tafels. We werkten nog wat rond dik-dun en enkele kleuters hebben al wat schrijfpatronen getekend: streepjes, rondjes, driehoekjes en golven.
















Tijdens de afsluitronde was het de beurt aan Lucas om een boekje te kiezen. Hij koos een boekje over kuikens. Wist je dat een kuiken 21 dagen in een ei uitgebroed moet worden vooraleer hij eruit komt? De kleuters van onze klas nu wel.
Steven-Paul had een film bij over Pingu de pinguin. Wij gaan pinguins knutselen volgende week , maar daar hebben we nog witte watten voor nodig. Dus wie er thuis nog heeft liggen mag dat mee geven naar school maandag.

Fijn weekend allemaal!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten