donderdag 23 januari 2014

Fotoronde en een kleuteratelier.

Ilyana had wel 6 foto's bij om over te vertellen en dat deed ze dan ook. Fier toonde ze al haar foto's en beantwoorde de vraagjes.


Dan zijn ekele meiden aan het onderzoek van Jasmijn begonnen. Voor ik iets kon zeggen/vragen waren ze al naar boven , naar de 3e graad . Enkele momenten later waren ze terug daar met het antwoord: papyrus. Toen zijn we op zoek gegaan hoe papyrus gemaakt wordt.



Na de speeltijd een toonmoment, laatste keer werken aan de pinguins en werken in de hoekjes.















Namiddag hebben alle kleuters een klein atelier gedaan. Alle kleuters werden over de 3 klassen gedeeld. Ze mochten zelf een atelier kiezen. Bij Ann was het een techniekatelier: met buizen tegen de muur een knikkerbaan maken, bouwen met eierdozen, treinsporen maken,... . Bij Anouk was het spelen in hoekjes en in onze klas was alles muziek wat de klok sloeg . Dirigent Else-Lise leidde de groep. Ze moesten muziek/ geen muziek maken, luid/stil , en zelfs een kleurenpartituur lezen.Ook moesten ze hun eigen mond gebruiken als instrument en geluiden nabootsen. Ze hebben dat heel knap gedaan.


















































Tijdens de afsluitronde toonde Nando zijn eigen gemaakte auto van papier, vertelden de 5 meiden over hun onderzoek en zocht we naar rijmwoorden. We gaan ook proberen om morgen zelf papier te maken. Tot morgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten