vrijdag 11 december 2015

Hiep hiep hoera Mattia!

We begonnen de dag met een aflevering van Hoelahpoep, deze keer over 'de kerstboom'. We hadden nadien een gesprekje over kerstdecoratie en kerstfeest. Wat doen wij thuis? Wie mocht helpen? Mogen we aan de kerstboom komen? Wat doen we met kerstcadeau's? We vertelden heel wat verhalen aan elkaar.


Na de ronde gingen we onmiddellijk aan de slag! We maakten allemaal een tekening voor Mattia. Hij werd afgelopen maandag 4 jaar en vandaag vierden we zijn verjaardag in de klas.










We werkten tijdens de vrije werktijd in de hoeken en we speelden ook Aurelio zijn klascadeau-spel nog eens, zodat we de spelregels goed leren kennen.




Na de speeltijd kwam Liesbeth, Mattia zijn mama, langs in de klas. Ze vertelde ons, samen met Mattia, over Mattia zijn geboorte en hoe snel en groot hij was!


Ze liet een echo zien en sommigen dachten toch wel dat ze Mattia al konden zien.


Er werd een baby muts gepast,


we zagen een knap geboortekaartje, 



doopsuiker én Mattia zijn eerste (en nog steeds één van zijn favoriete) knuffels. Heel fijn gedaan mama en zoon!


Mattia bracht ook een heel erg leuk klascadeau mee, namelijk een meter (!) klei!



Daar zijn we SUPER blij mee en Mattia ook ;)


We zongen voor Mattia en hij deelde ons lekkere appelcupcakes uit.



Dankjewel Mattia en Liesbeth voor de gezellige ronde, het lekkere traktaat en het toffe klascadeau! xxx

We werkten nog eventjes in de klas, voor we boterhammen aten (er zat misschien nog veel in onze boterhammendoos maar onze buikjes zaten erg vol van al dat lekkers =)).




Namiddag was er een korte rode werktijd. We werkten met de klei die we van Mattia hadden gekregen. We werkten vrij of versierden een kerstboom.






Maar we konden ook puzzelen,





of een spel spelen.











De dag sloten we af in de turnzaal, met Karolien. 


's Avonds was er een heel erg gezellige en drukke kerstmarkt. Bedankt aan iedereen die iets is komen drinken, eten en mee heeft gewerkt aan de sfeer. Het was een geslaagde editie en de kerstkriebels zitten er nu wel in!
Tot maandag allemaal, dan gaan we hard werken aan de nieuwjaarsbrieven (met een techniek waar we democratisch voor hebben mogen stemmen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten