woensdag 9 december 2015

De doos van Xian toverde een treinspoor tevoorschijn!

REMINDER: deze vrijdag (11/12) is er op school een kerstmarkt, vanaf 18u (buiten bij droog weer, binnen bij nat weer) ---> Een gezellige avond, met braadworsten, hotdogs, warme wafels, homemade gluhwein - chocolademelk - croissants met feta ... Glittertattoos, fotobollen van de kids, een pakjesboom... Om 20u een optreden van het kerstkoor en een bezoek van de kerstman. Iedereen is welkom! 


 Vanmorgen bracht Xian 'de doos' mee en daarin zat......


Een boek met een trein en treinsporen! LEUK! Hij vertelde er ons van alles over en we maakten al meteen een plan voor vandaag: we zijn het treinspoor en de treinen van Ann gaan lenen, zo konden we vandaag zelf aan de slag.



Maar hij had ook een kleurrijke windmolen bij. Zo konden we eens kijken hoe het ons lukt om te blazen. Wanneer draait het hard? En waarom draait de molen niet? Vandaag ontdekten we het.




We telden de (lege) potjes klei, ontdekten dat er te veel deksels waren en dat er één klasgenoot niets kon vasthouden =) Zo kwam er dus levend rekenen aan bod, het was een pittige ronde!




Na de ronde was er vrije werktijd. Naar aanleiding van een prent in het boek van Talle gisteren lag er een A3 in de klas vandaag. Ze moesten Dusty over de bomen laten vliegen. Voor de KO2'ers was het een oefening op schrijfmotoriek en voor de KO1 groep was het motorisch bewegen op een groot oppervlak.


We werkten ook verder aan ons moet'je van de week, of we deden het nog een keer ;)











Aurelio kwam mij roepen, hij en Bryce maakten slingers van letters. Knap hoor jongens!





Mattia hielp mij om ons lijstje vorm te geven (onderaan meer hierover).
















Heel erg bedankt aan de mama's die de kiwi's zijn komen schillen en snijden!














Lauren mag morgen een foto meebrengen. Tot dan!

Op 18 december (vrijdag voor de vakantie) hebben we een kerstfeestje. We hebben vanmorgen naampjes getrokken en weten nu voor wie we een klein geschenkje gaan kopen. De naam (en uitleg) staat op het briefje dat in de boekentas zit. Je kan de lijst ook zien aan ons prikbord.




In de boekentas zit ook een 'kijklijst', gelieve deze in te vullen en mij terug te bezorgen VOOR 18 DECEMBER!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten