woensdag 16 december 2015

De doos van Azra + kerstbal patronen

DENK AAN DE KIJKLIJST + CADEAU + EEN ZAK (met naam) MORGEN!! en als je tijd hebt rond de middag vrijdag, schrijf je dan nog in om te komen helpen voor/tijdens/na het buffet aub.


Azra bracht de doos mee! En wat zat er in?!


Een garde! Wat is dat voor een vreemd woord?! Een klopper! Ook een raar woord. 'Het is een ding om zo mee te doen.'... De benaming toch nog eens herhalen ;)


Waarvoor gebruiken we het? Waar kan je het vinden? Hoe gebruik je het?



Een korte demonstratie, want je mag niet te hard roeren.....dan 'vliegt' alle melk (in dit geval water) er uit. Dus vandaag mocht iedereen eens proberen om gecontroleerd te roeren, aan de tafel. Dankjewel Azra! En knap van jou.


Nadien aan de slag! De nieuwjaarsbrieven zijn vandaag helemaal AF gewerkt - YES! Met dank aan Pauline en Azra die mij met veel toewijding geholpen hebben met de laatste stappen.
Aangezien we de laatste tijd veel bezig zijn geweest met patronen en spellen rond patronen, was er vandaag een verwerking. Ik kleefde enkele kleuren voor (met figuren in) en de kleuters vulden de rij aan. 3-2 kleuren/figuren voor KO2 en 2 voor KO1. Heel erg goed gewerkt allemaal.




Xian, de kapoen van de dag, deed het ook goed met de daglijn. En Suzanne, die zag zoals elke dag, dat het goed was =)











Wat zullen we nabouwen?



Wat ben jij aan het tekenen?


Je kan ook kleuren ontdekken, als je een tekening maakt in het zand.




Er werd voorgelezen aan elkaar.




We kregen een smakelijke mandarijn.







Tijdens de afsluitronde bekeken we onze afgewerkte brieven en herhaalden we ons versje. Ik denk dat het er eentje is, dat we nooit meer gaan vergeten.

Morgen mag Kailey een foto meebrengen en gaan we werken aan onze tweede klaskrant. Het is alweer de laatste échte klasdag van het jaar... Wat gaat de tijd snel.

Een fijne namiddag en tot morgen!


1 opmerking: