donderdag 23 mei 2013

Onderzoekje, ademhalingsoefening en 'opletter'.

Tijdens de kalenders hebben ze weer geteld hoeveel kleuters er in de klas zijn en of er evenveel foto's als kleuters zijn. Dan hebben we gekeken welke dag het is , waar de dag op de kalender staat en wat we allemaal gaan doen vandaag in de klas. Ilyana was vandaag de weervrouw en tekende het weer in ons boek en zocht nadien het juiste weerkaartje. Uit het tekenen kwam een onderzoekje, want in welke kleur moest Ilyana nu die regendruppels tekenen? Dat zouden we verder gaan onderzoeken maar hebben alvast al eens naar de regendruppels op ons raam gekeken.


Onze fotoronde is helaas niet kunnen doorgaan omdat Chiara er niet was vandaag. Dan maar een praatronde met Yannina als kapitein. En amai, zij neemt haar taak goed op zich. Spontaan vraagt ze wie er nog een vraag wil stellen en zegt ze wie er aan het woord mag komen.








Tijdens de praatronde kwamen Britt en Jill ook even onze klas binnen. Erik, de papa van Britt had op de oudervergadering gehoord dat we te weinig Pritt hebben in onze klassen en hij heeft een mail gedaan naar het fabriek van Pritt, en die hebben ons heel wat lijmstiften opgestuurd. Super!!!!


Lucas wilde ook al heel graag beginnen te tekenen aan onze afspraken van gisteren tijdens de klassenraad. En de meisjes hebben allerlei potjes buiten geplaatst om regen op te vangen en zo achter de kleur te komen. Vol ongeduld keken ze door het raam naar de potjes.






Dan was het weer al tijd voor een turnlesje .
Na het turnen hebben ze met Anouk nog enkele ademhalingsoefeningen gedaan: wie kon een zakdoekje omhoog blazen en wie kon een knikker tot aan de plank blazen? Niet zo gemakkelijk hoor!!!







De anderen kwamen bij mij verder werken aan het onderzoekje of een eigen gekozen tekening inkleuren.




Maar onder de middag speeltijd zagen we plots enkele meisjes met potjes spelen op de speelplaats. Oh nee, onze potjes, leeg !Dan maar de potjes opnieuw op hun plaats zetten en wachten tot morgen , want er was geen regen meer gevallen :-(
Tijdens een korte praatronde heeft Lucas uitgelegd wat hij allemaal getekend heeft ivm de afspraken en hebben we een naam gevonden voor de kleuter die er op toekijkt dat we die afspraken nakomen. Het werd 'opletter'. Yannina zei dat we een papieren hoedje moesten maken om de opletter herkenbaar te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb een hoedje geplooid , en Jade zei dat we letters op moesten plakken.Amai, wat was het vandaag een dag vol goede ideeën !!!!








Als afsluiter heb ik voorgelezen uit Jade haar boekje.
Wat een leuke maar drukke dag !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten