vrijdag 24 mei 2013

Iglo's, eskimo's en hoge torens.

Vandaag kwam er een taakje bij voor iemand van de klas. De knijpers werden gezet op de kapitein en de opletter. Kleuters van dienst: Nando= kapitein en Kaat= opletter.
Ilyana had een voorleesboek bij, Kaat kwebbel, Yannina muis en Lucas een boekje over pinguins. Op het laatste blad stond een vraag: Wie woont er in dit huis van ijs ? Dat wilde Lucas samen met Nando wel eens onderzoeken.En de meisjes waren gebeten om snel naar buiten te gaan en te gaan kijken in hun potjes.









Na de speeltijd hebben de meisjes hun onderzoekje dan afgewerkt en ook Nando en Lucas hebben hun vraag onderzocht. Met enkele kernwoordjes die ik van hen moest typen , hebben ze snel het antwoord gevonden. Nadat alles uitgeprint was hebben ze zelf iglo's gebouwd. Niet gemakkelijk want met vierkante blokken iets rond bouwen ging niet zei Lucas. Maar ze hebben toch iets moois gemaakt. De meisjes wilden het nadien ook wel eens proberen.
















Namiddag hebben we eerst samen Snuffie zijn hok proper gemaakt en hem verzorgd en nadien hebben Lucas en Nando hun onderzoekje verder afgewerkt. Dan hebben enkele kleuters torens gebouwen. Wie had de hoogste toren, was de toren hoger dan de kleuters, of groter dan de juf ? En waarom valt die toren om, wat kunnen we eraan doen zodat hij blijft staan? Heel veel nadenken en oplossingen zoeken.








Als afsluiter hebben de kleuters hun onderzoek voorgesteld aan de anderen. Vandaag waren het de meisjes apart en dan de jongens. Wat hebben onze onderzoekers dat weer prima gedaan, al waren iglo en eskimo toch wel moeilijke woordjes om te onthouden ;-).

Op 8 juni as is de school bbq er weer. Jullie hebben een uitnodiging en inschrijving mee gekregen in de boekentas. Begin dus alvast allemaal al te watertanden en inschrijven maar :-) !!!!!!!!
Fijn weekend en tot maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten