maandag 27 mei 2013

Kikker of pad.

Vanmorgen werden na de kalenders de taken weer verdeeld. Ilyana was vandaag kapitein en Yannina was de opletter .
Tijdens de praatronde werd er weer druk verteld!!!!





Na de praatronde was het tijd voor een lesje techniek. Ik had wat hout, schroeven, nagels en materiaal meegebracht waar de kleuters vrij mee mochten experimenteren: nagels inkloppen met de hamer, ze eruit halen met een tang, schroeven indraaien, enz. ze vonden het heel leuk en hebben volop gewerkt. Om het inschroeven wat gemakkelijker te maken lagen er ook wat kurken bij.










Tijdens de kleine speeltijd zagen enkele kleuters een kikker in een keldergat. Wesley is erin gekropen en merkte op dat er wel 5 zaten. Hij heeft ze gevangen en in een potje gezet. Met dat potje zijn we in alle klassen langs geweest. En we vroegen ons nu af of het kikkers of padden waren. Daar kwam een onderzoekje van. In boeken kijken, op de pc opzoeken , en ja hoor, gevonden. Ook wat het verschil tussen die 2 is.








We vonden ook dat die beestjes niet in onze pot konden blijven en daarom besloten we om hen bij een beekje vrij te laten. We zijn tot aan de molen gewandeld en hebben ze daar vrij gelaten. We konden nu ook goed zien wat een goede zwemmers kikkers zijn.






Na de lange tocht terug waren ze goed moe :-). We hebben dan nog gegeten en Jade, Kaat en Ilyana hebben dat hun onderzoekje voorgesteld. Ze waren flink op de hoogte en hebben ook op alle vragen beantwoord!!! Flink!!!!
Morgen mag Kaat een boekje meebrengen.
Denken jullie ook nog aan de inschrijvingen voor de BBQ ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten