maandag 7 maart 2016

Kindtekening en Kandinsky cirkels

Vanmorgen merkten we op dat we een hele bank hadden, die leeg was! We telden met hoeveel we waren en we telden hoeveel van onze klasgenootjes er niet waren. 
Hoeveel meisjes waren er vandaag? Hoeveel jongens?
We zochten een vriendje (1-1 relatie) en bouwden twee torens met de aantallen om ze te vergelijken.
1 jonge meer / 1 meisje minder. Goed hoor, de dag beginnen met een intense wiskunde activiteit ;) !

Veel beterschap aan al de zieken!! x



Nadien was er blijkbaar een verhalenronde in de stille hoek. Ze luisterden en fantaseerden samen. Mooi om te zien (en horen).








We hebben veel stiften die niet meer werken. Samen met Mattia, Tuana en Azra heb ik gezocht naar de stiften die niet meer tekenen. We gooiden ze niet weg maar gaan deze nu gebruiken om er proberen waterverf van te maken - we zijn nieuwsgierig.











Nu enkelen zieken terug waren, hebben we ook ons Warhol werk kunnen afmaken. Het eindresultaat kunnen jullie vrijdag komen bewonderen!




Er waren 4 formaten cirkels, in allerlei kleuren. We moesten een stapeltje lijmen van groot naar klein. Hier gaan we een groepswerk van maken! Het lijkt een beetje op het werk van Kandinsky...en zo zagen we vandaag ook iets voorbij komen op de schildersezel - de evolutie in hun vrij schilderwerk (na een week!) is echt mooi om te zien.






We tekenden alvast enkele kindtekeningen! Maar we hebben nog veel werk deze week! =) 

VRIJDAG NAMIDDAG vanaf 14u45 ZIJN JULLIE ALLEMAAL WELKOM!
We zullen de werkjes van de kleuters tentoonstellen en vragen 1 EURO inkom. Met het ingezamelde geld gaan we bij mooi weer gezellig picknicken met de kleuterklassen.



PS: Heeft er iemand een grote stok voor ons? =) Lees even de blogpost van afgelopen vrijdag, dan weet je waarom.


Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten