maandag 11 januari 2016

Onze tweede klaskrant en leven in de brouwerij

Na een praatronde, waarin iedereen iets vertelde of liet zien en we het hadden over baby's die alleen groeien in de buik van vrouwen, kwam onze vrije werktijd er aan. 
Loris was vandaag de kapoen van de dag en zorgde dus voor de kalender, het weer, controleerde de hoekjes en hielp mij met kleine taakjes.


Puzzelen is een ware rage in de klas momenteel =) 



Er werden ook plannen gemaakt met de spullen die ze bij hadden. Want als we iets meebrengen naar school, proberen we daar wel een reden voor te hebben. Op het einde van de dag, tijdens de afsluitronde, blikten we terug op die plannen en bespraken we of ze gelukt waren / wat we wel of niet gedaan hadden / ...





Ook in de poppenhoek zien we iets keer op keer terugkomen: de tafel dekken. Daar gaan we zeker dieper op in gaan.





Ze speelden samen 'memory'.










Omdat enkele kleuters veel met cijfers bezig zijn, lagen er enkele tekeningen in de klas waar ze stippen (met nummer) konden verbinden. Dit is nog natuurlijk nog moeilijk voor velen, het was ook niet verplicht. Maar een aantal kleuters probeerden het wel en deden het ook heel goed. Toppunt was uiteraard dat ze het nadien mochten inkleuren, 'hoe ze zelf wilden'. Het was ook gewoon leuk om de figuren te zien ontstaan, door enkele simpele lijnen.







Manuel schreef vandaag zijn tekst nog en we hebben eindelijk onze terugblik om de kerstvakantie af. Dit is onze tweede klaskrant en je kan de kort verhaaltjes lezen in de speelzaal, aan ons prikbord.
Oepsie, ik ben wel een letter vergeten........ =)



De cover zelf was een ontwerp van Cristian, Doris en Yannina - tijdens het vorige druk atelier. 


Een klein voorsmaakje:







"Welke kleur is weg?"








Een kringspel: reus en kabouter. Bij het woord "reus" moesten ze rechtstaan, bij het woord "kabouter" maakten ze zich klein. Maar pas op, want soms fop ik ze ook natuurlijk ;)



Tijdens de rode werktijd konden ze werken aan het moet-je,



schroeven en ontwerpen,



puzzelen,


knippen,


hamertje tik




en bouwen.









Of op de automat spelen.


We sloten af met de terugblik op de dag en een vooruitblik op de week. 
Noor mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.

De oudsten hebben een briefje in de boekentas - vanaf woensdag tot maandag 25 januari kunnen de kinderen brieven/kaartjes/... schrijven.



We zitten wel goed met vochtige doekjes nu voor een hele poos =D Héél erg bedankt Lucia (mama Loris), voor de GROTE doos! Ook bedankt aan Ellen (mama (en ook papa) Kailey), Marjolijn (mama (en ook papa) Suzanne) en Wendy (mama (en ook papa) Talle), voor de pakjes die we van jullie kregen!

Wel zoeken we nog:

- Speelgoed of echt, bestek dat we mogen hebben voor onze poppenhoek!
- Een handige ouder/grootouder/vriend/familie/... die ons winkeltje kan komen herstellen en stabiliseren.


Tot morgen! 
PS: vergeet de turnpantoffels niet, moest je deze nog niet terug hebben meegegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten