dinsdag 5 januari 2016

De boekenronde van Yusa-Ali werd een kleine show

Vanmorgen het boekje van Yusa-Ali. Hij stelde het even zelf voor, gaf ons de korte inhoud en toen besloten we dat ik het verhaal zou voorlezen en Yusa-Ali ging het uitbeelden. 
Hij deed dat heel goed en we vonden het heel fijn! Knap hoor, allemaal zo goed luisteren tijdens de eerste ronde van de dag =)




Robin en Pauline bekeken het verhaal nog even samen met Yusa-Ali en ze maakten een plan...


Yusa-Ali maakte samen met mij een tekening in het praatronde boek.



Pauline, Robin en Aurelio besloten het verhaal na te spelen! Bij Kristie vonden ze een handpop van een wolf en bij de dieren in onze klas vonden ze een lam en een schaap. 
Ze gingen samen oefenen.





Xian bouwde iets na van de poster op de bouwmat.


En vond daarna een 'dakje' dat identiek is aan de foto. Goed hoor!


Mattia heeft een plan, hij gaat al de puzzels van de klas maken. Vandaag zijn er al 4 aan de beurt geweest - we supporteren alvast allemaal met/voor hem!


Maar ook in andere hoeken werd heel knap gewerkt en samen gewerkt! Iedereen was de hele voormiddag druk en gemotiveerd bezig, heel fijn.












De wolf in het boek woont in een huis. Dus ze namen de duplo blokken erbij en gingen een huis bouwen. 






Na de speeltijd konden we kijken naar de show van Pauline, Robin en Aurelio. Zij speelden hun eigen versie van Yusa-Ali zijn boek (met voor het lam een toch wel meer dramatisch einde... ;)). We keken allemaal vol bewondering toe. Super knap gedaan!












Lauren had vandaag een masker bij. Enkele meisjes zijn er een kopie van gaan maken. Ze hebben helemaal zelfstandig kunnen kleuren, knippen en prikken.













En wat denk je van onze andere bouwwerken/teamwork?!






Voor de boterhammen speelden we samen nog een kim-spel, met 3 of 4 voorwerpen.



Namiddag hadden we het over emoties, hoe we ons voelen, hoe we dan kijken. We beelden ze uit, haalden situaties aan. Hier zijn ook enkele individuele foto's. Hoe denk jij dat ik me voel?












Deze week staan bij in voor de orde op de speelplaats. We zijn dus voor de turnles naar buiten gegaan om samen papiertjes/plastiek/... van de grond te rapen en in de vuilbak te gooien. Want samen zorgen we ervoor dat alles netjes blijft!




Nadien nog turnen en dan naar huis. Wat een leuke dag!
Morgen mag Lana 'de doos' meebrengen en is er Tutti Frutti. Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten