vrijdag 26 juni 2015

Sportdag.

Vandaag de laatste actuaronde van het schooljaar gedaan. De bootvluchtelingen sprak de kinderen toch wel erg aan. Ze vertelden over oorlog, wat de vluchtelingen allemaal meemaken en dat ze zelfs kunnen sterven op hun tocht. Een heftig onderwerp waar we goed over hebben kunnen praten.




Steven-Paul bij Kristie in de klas werd grote broer!! Proficiat!!

Dan vwt.
















Na de speeltijd even in de praatronde en terug wat spelen in de klas. En Arke bouwden met de clicks iets wat de vluchtelingen kon helpen: een vrachtwagen boot met een container waar ze drinkwater konden indoen zodat ze veilig zouden aankomen. Een kippenvelmoment dat me bezorgd werd door een 5jarige kleuter. Knap kerel !!!!










Morgana bekeek het praatrondeboek, en zocht op wat ze dit jaar zoal allemaal heeft meegebracht en gezegd. Leuk zo herinneringen ophalen.





Tijdens de middag hebben we de waterpomp in de moestuin getest. Ik had ze meegebracht van bij mijn mama en Eric heeft ze laten maken en geïnstalleerd. En ze werkt prima!!!!



Namiddag dan sportdag. Er konden verschillende sporten gekozen worden zoals voetbal en hockey, maar ook een parcours, loopklossen, hoepels en een heus blotevoetenpad gemaakt door het 2e lj. Wat leuk gedaan en dolle pret voor de kleuters. 





























































Maandag gaan we op schoolreis. Je kleuter heeft enkel tussendoortjes en wat drank nodig. We eten 's middags daar iets. 
Fijn weekend iedereen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten